Сьогодні: Пт, 19-04-2024    15:43:15
Житомир » Новини » Суспільство » 2008 » Июнь » 20 » 16:32:24

Пости ДАІ перетворять на пункти суспільної допомоги

20-06-2008, 16:32:24 2021 Коментарі 0 Читать на русском

Пости ДАІ перетворять на пункти суспільної допомоги
Стаціонарні пости дорожно-патрульної служби МВС України реорганізують в пости суспільної допомоги, де працюватимуть цивільні особи. Про це вчора заявив начальник ДАІ МВС Сергій Коломієц.

Як повідомили в Департаменті зв'язків з громадськістю і міжнародної діяльності МВС України, по словах С.Коломийца, ефективність роботи цих постів - нульова. «По-перше, водії знають, де вони розташовані і уникають їх, або рухаються обачливо. По-друге, якщо приймати до уваги, що пости обслуговують понад п'ять тисяч працівників Державтоінспекції, і скільки обходиться державі їх щоденне утримання, то доцільніше  цих співробітників використовувати на складніших ділянках дороги», - пояснив він.

Коментуючи Указ Президента України «Про додаткові заходи щодо запобігання дорожньо-транспортним подіям», начальник Державтоінспекції МВС України вказав, що поштовхом до його підписання сталі події на стаціонарному посту в Закарпатській області, де за безперешкодний проїзд з водіїв брали хабарі. Згідно цьому Указу Міністерство внутрішніх справ в місячний термін повинне ліквідовувати стаціонарні пости дорожно-патрульної служби, яких сьогодні в Україні налічується 57, і ввести сучасні технічні засоби контролю за дорожнім рухом. Як вказано в документі, це обумовлено поліпшенням ефективності передбачених чинним законодавством оперативно-розшукових і профілактичних заходів з метою посилення контролю над дисципліною учасників дорожнього руху і ситуацією на дорогах, вулицях міст, інших населених пунктів і залізничних переїздах.


По словах С.Коломийца, в Міністерстві Указ сприйняли позитивно, і ліквідацію стаціонарних постів в місячний термін керівництво Департаменту Державтоінспекції гарантує в повному об'ємі. «Це не означає, що пости будуть зруйновані, або розпродані підприємцям. Вони будуть перепрофільовані: на їх місці будуть створені пости суспільної допомоги, де працюватимуть цивільні особи. Метою їх діяльності буде надання допомоги учасникам дорожнього руху: інформаційною, медичною, технічною і т.п. Також під час спеціальних заходів щодо протидії криміналітету ці пости використовуватимуться як пости дислокації сил і засобів органів внутрішніх справ - працівників Державтоінспекції і інших служб міліції. Також під час патрулювання маршруту працівники ДАІ можуть заїхати в приміщення таких постів для оформлення адміністративних правопорушень», - повідомив начальник ДАІ

Нагадаємо, що, у свою чергу, Верховна Рада не змогла прийняти законопроект про удосконалення регулювання відносин у сфері безпеки дорожнього руху.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: