Сьогодні: Чт, 18-04-2024    21:49:04
Житомир » Новини » Спорт » 2008 » Август » 26 » 14:00:13

Житомирські скейтери мріють про сучасний скейт-парк

26-08-2008, 14:00:13 2307 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирські скейтери мріють про сучасний скейт-парк

Екстрим, як спосіб життя, вже давно оволодів душами молодих (і не тільки) людей. Вони, осідлавши дошку на колесах – скейтборд – впокорюють поручні і парапети рідного міста Житомира.

На вулиці Київській, на майданчику, що за кінотеатром «Україна», часто можна побачити групу молодих людей, які на скейтах виробляють запаморочливі трюки, – злітають над поручнями, ковзають по високій рампі...
 
«І не бояться ж покалічитися», – гойдають головою жінки, що проходять мимо. – Це наш скейтпарк, – говорить один з скетйбордистів, студент Будівельного коледжу Діма. – В літній час ми приходимо сюди, щоб потренуватися.
 
Хлопці вважають, що провести вечір, відточуючи свою майстерність – краще, ніж просидіти за пляшкою пива. А меж майстерності немає – в скейтбордингу існують десятки трюків, кожний з яких вимагає постійних тренувань. Наприклад звичайний manual – їзда на двох задніх колесах, тоді як передні підведені над землею (цей трюк називають «балансом»), для людини непідготовленої, це не під силу. Що вже говорити про pop shove-it – це коли борд робить в повітрі розворот на 180 градусів, а скейтбордист – ні.
 
Правда скейтбординг – задоволення не з дешевих. І хоча для новачка «дошка» коштуватиме до 250 гривень, професійного скейтборду в Житомирі майже немає. А демонструвати «вищий пілотаж» на любительській «дошці» – це як на «Жигулях» брати участь в гонках «Formula-1», пише Наталія Арефьева, газета "20 хвилин".
 
Але все таки, житомирські скейтбордисти планують в недалекому майбутньому створити свою команду і відправитися в турне по містах України. А ще – сподіваються, що міські власті звернуть на них увагу і скейтпарк придбає гідну зовнішність.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: