Сьогодні: Пт, 29-03-2024    07:38:01
Житомир » Новини » Суспільство » 2010 » Декабрь » 11 » 17:35:54

У Житомирі завершився марафон написання листів від Amnesty International. ВІДЕО

11-12-2010, 17:35:54 1918 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі завершився марафон написання листів від Amnesty International. ВІДЕО
Сьогодні, 11 грудня у Житомирі завершився марафон написання листів, що тривав протягом цілої доби.

Як повідомила «Журналу Житомира» Оксана Трокоз, організатором акції виступив всесвітній правозахисний рух "Міжнародна Амністія" (Amnesty International).

Цей захід було приурочено до 10 грудня - Всесвітнього дня прав людини, який відзначається щорічно починаючи з 1950 року.

В День прав людини Amnesty International консолідує свої зусилля на захист конкретних жертв порушень прав людини під час Марафону написання листів, - заходу, в рамках якого люди з усього світу протягом доби від руки пишуть листи на захист осіб, чиї права порушені, а також на знак солідарності з ними.

Героями цьогорічного Марафону є семеро людей, які страждають від порушень прав людини.

У 2010 році учасники Марафону писали листа від руки, оскільки такі листи мають більшу вагу, адже його автор витрачає певний час і зусилля на його написання. Крім того, такий формат носить освітній елемент, адже учасник повністю знайомиться зі справою.

У цьому році Марафон пройшов у 13 містах України: Києві, Дніпропетровську, Єнакієвому, Житомирі, Ізмаїлі, Кременчуці, Кривому Розі, Львові, Мелітополі, Торезі, Червоноармійську, Чернівцях та Новомосковську. Марафон у цих містах організують члени Міжнародної Амністії в Україні.



Тегі: права людини, Житомир, правозахисники
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: