Сьогодні: Пт, 19-04-2024    19:23:08
Житомир » Новини » Кримінал » 2010 » Декабрь » 15 » 14:44:11

Депутати Житомирської районної ради незаконно передали «Укрпошті» п'ять шкіл

15-12-2010, 14:44:11 2035 Коментарі 0 Читать на русском

Депутати Житомирської районної ради незаконно передали «Укрпошті» п'ять шкіл
Житомирська районна рада незаконно передала Житомирській дирекції УДППЗ «Укрпошта» в орендне користування приміщення п'яти шкіл Житомирського району.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє прес-служба Прокуратури Житомирського району.
Зокрема, райрада передала нежитлові приміщення Гадзінської (25,11 кв.м.), Глибочицької (19,4 кв.м.), Барашевської (15,5 кв.м.), Двірецької (31,9 кв.м.) і Троянівської (28,78 кв.м.) ЗОШ для надання поштових послуг населенню.

А нежитлове приміщення Заможнецької школи загальною площею 21,2 кв.м. рада взагалі віддала приватному підприємцю, який розмістив там магазин з продажу промислових товарів.

Нагадаємо, законодавством встановлено, що об'єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, а також підрозділи, технологічно пов'язані з навчальним та науковим процесом, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням.

Крім того, серед істотних умов договору оренди є страхування орендарем взятого ним в оренду майна. Орендоване майно страхується орендарем на користь того учасника договору оренди, який бере на себе ризик випадкової втрати або пошкодження об'єкта оренди.

Незважаючи на те, що протягом 2004-2009 років відділом освіти Житомирської районної держадміністрації укладені 26 договорів оренди на нежитлові приміщення навчальних закладів району, договори страхування укладені лише по 4 об'єктах.

Всього за результатами прокурорської перевірки винесено 3 протести на розпорядження голови Житомирської райради і внесено 1 подання про усунення порушень вимог Закону України «Про охорону дитинства» та «Про оренду державного та комунального майна».

Тегі: школи, Житомирська область, Укрпошта, прокуратура
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: