Сьогодні: Ср, 24-04-2024    17:52:06
Житомир » Новини » Економіка » 2010 » Декабрь » 16 » 16:00:56

Губернатор Житомирщини допоможе фермерам взяти кредити в банках

16-12-2010, 16:00:56 2361 Коментарі 0 Читать на русском

Губернатор Житомирщини допоможе фермерам взяти кредити в банках
У Житомирській області тільки 10,4% фермерських господарств здійснюють діяльність, спрямовану на розвиток тваринництва.

Про це «Журналу Житомира» на нараді щодо створення в регіоні фермерських господарств з розвитку м'ясного скотарства повідомив голова Житомирської ОДА Сергій Рижук.

За його словами, "із 871 фермерських господарств тільки 91 (або 10,4%) здійснюють господарську діяльність, спрямовану на розвиток тваринництва".

При цьому він зазначив, що для поліпшення ситуації найближчим часом влада допоможе фермерам-тваринникам взяти кредити в банках.

 - Крім допомоги в отриманні довгострокових кредитів у банках, також влада виділить на початку наступного року кілька тисяч гривень коштів з обласного бюджету за рахунок його перевиконання і буде надавати організаційну підтримку створеним фермерським господарствам, - уточнив голова Житомирської ОДА.

При цьому Рижук додав, що мова йде про кредитні засоби і засоби бюджету області для закупівлі худоби, техніки, палива, кормового забезпечення та вирішення інших важливих питань фермерів. Також, за його словами, спільно з керівниками м'ясопереробних господарств пропонується закріпити певні фермерські господарства за м'ясокомбінатами області.

У нараді взяли участь півсотні претендентів на створення фермерських господарств з розвитку м'ясного тваринництва (вже в наступному році їх планують створити близько 15).

За дорученням голови Житомирської ОДА Сергія Рижука, в Житомирській області розробляється Програма розвитку агропромислового комплексу області на 2011-2015 роки. Нею передбачено фінансування названих планів за рахунок коштів обласного бюджету організації та діяльності фермерських господарств з розведення ВРХ молочного і м'ясного напрямку продуктивності.

ДОВІДКА: У Житомирській області в даний момент зареєстровано 871 фермерське господарство - одне на два населених пункти. У структурі суб'єктів підприємницької діяльності фермерські господарства займають лише 1,1%. У фермерів області в обробці знаходиться 64 тис. га сільгоспугідь або 70 га на кожне фермерське господарства. У даних господарствах міститься 10 тис. голів ВРХ, з яких 2,9 тис. голів корів. Крім того, міститься 5,6 тис. голів свиней, 1 тис. голів овець, 86 тис. голів птиці та 476 голів коней.

Тегі: агробізнес, Рижук, Житомирська область, фермеpи
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: