Сьогодні: Сб, 20-04-2024    11:33:05
Житомир » Новини » Кримінал » 2010 » Декабрь » 16 » 16:05:39

Житомирська суддя-хабарниця зомліла на першому слуханні

16-12-2010, 16:05:39 2683 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирська суддя-хабарниця зомліла на першому слуханні
$ 2,5 тис. хабара отримала Сахібжамал Баренко, суддя Житомирського районного суду. За цю суму вона обіцяла чоловікові прийняти рішення на його користь у цивільній справі.

Як повідомляв «Журнал Житомира», 18 травня 2010 суддю затримали під час отримання грошей.

Порушили кримінальну справу. Його розглядає Козятинський міжрайонний суд Вінницької області.

- Подивимося, як обвинувачена буде вести себе на засіданнях, - каже Діна Сорока, виконуюча обов'язки голови Козятинського міськрайсуду. - Тому що на першому слуханні кілька разів в непритомність падала. Вона взагалі татарка. Цікаво була одягнена. Спідниця у формі бочки, зачіска незрозуміло яка.

- Вже судять нашу суддю-хабарницю, - говорить Тетяна Барановська, керівник Житомирської правозахисної групи "Меч правосуддя". Вона з колегами прийшла під суд. Тримають плакати "Суддів-хабарників - за грати!", "Хабарницю до відповідальності". - Ми хочемо, щоб її посадили. Тому що вся наша організація - це ті, хто постраждав від свавілля прокуратури і беззаконня суддів.

- Якщо суддя бере хабар, то як може об'єктивно виносити рішення? - Додає житомирянка Алла Шпортко. - Тому і у в'язницях багато невинних, а із затриманими жорстоко поводяться. Потрібно це свавілля зупиняти.


Тегі: Житомир, корупція, хабарі, суд
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: