Сьогодні: Пт, 29-03-2024    13:18:42
Житомир » Новини » Культура » 2010 » Декабрь » 22 » 14:49:12

Троє ув'язнених Бердичівської колонії змогли зіграти внічию з гросмейстером з шахів. ФОТО

22-12-2010, 14:49:12 2361 Коментарі 0 Читать на русском

Троє ув'язнених Бердичівської колонії змогли зіграти внічию з гросмейстером з шахів. ФОТО
Білі починають і виграють. У Бердичівській виправній колонії №70 відбувся третій етап шостої очно-заочної олімпіади з шахів та шашок серед засуджених. До сеансу одночасної гри в шахи у "сімдесятці” долучились 12 в’язнів.

Юрій Горчаков, заст. нач. колонії з соціально-виховної та психологічної роботи: "Вже кілька років поспіль в установах державної кримінально-виконавчої служби проходить шахово-шашкова олімпіада. Наша колонія також до неї долучилась, ми запросили одного з найкращих майстрів спорту Геннадія Квятковського. Шахи мають велике виховне значення, сприяють розвитку уваги, тренують пам’ять, вчать долати труднощі і логічно мислити”.

А ще ця гра сприяє вивченню поведінки людини, оскільки в ній проявляються риси характеру. Життя громадян, котрі живуть га ґратами, у колонії порівнюють із шаховою дошкою, де є чорні і білі клітини. Подібні змагання, на думку організаторів, сприяють виправленню засуджених, дозволяють зберегти і розвинути розумові здібності. Те, що мислити в’язні вміють, показала і гра: троє чоловіків спромоглися зіграти з майстром спорту з шахів Геннадієм Квятковським внічию.

Андрій Нікітін, начальник відділення СПС: "Це свідчить про те, що адміністрація колонії на високому рівні організовує дозвілля засуджених. У нас є такі в’язні, які гідні носити звання майстрів спорту, але, на жаль, нині вони відбувають покарання. Ми сподіваємось, що після виходу вони реалізують себе”.

Андрій Шарупа, засуджений: "До нас сьогодні прибув майстер спорту з шахів, було дуже приємно з ним зустрітися. Він показав нам майстер-клас, але і наші хлопці непогано грають, тому дали достойну відсіч”.

Віктор Войтенко, засуджений: "Хочу подякувати адміністрації за те, що проводить для нас такі заходи. Ми вже давно хотіли цієї зустрічі, все пройшло досить успішно. Я зіграв внічию, майстер сказав, що ми гарно граємо”.

Геннадій Квятковський, майстер спорту з шахів, керівник клубу "Біла тура”: "Думаю, для заключенных это — как глоток свежего воздуха, ведь они живут в замкнутом мире. А при игре в шахматы они забыли о своих бедах и переживаниях и полностью отдались игре. Это очень хорошее начинание, его нужно продолжать. А впечатления от игры очень хорошие: сильные, квалифицированные шахматисты, я даже не ожидал. Видно, что ребята интересуются, 3 человека сделали ничью, а это говорит о многом.

На знак подяки гостю подарували шахову дошку, що її власноруч виготовили засуджені. Усі учасники змагань та працівники колонії сподіваються, що ця зустріч не буде останньою.






Тегі: Бердичів, Житомирська область, шахи
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: