Сьогодні: Пт, 19-04-2024    16:57:59
Житомир » Новини » Спорт » 2010 » Декабрь » 22 » 15:24:50

В Україні під Овручем мають намір побудувати трасу для Формули-1

22-12-2010, 15:24:50 1657 Коментарі 0 Читать на русском

В Україні під Овручем мають намір побудувати трасу для Формули-1
Київська обласна державна адміністрація планує побудувати автотрасу для проведення міжнародних змагань Формули-1.

Про це в ході прес-конференції розповів голова обладміністрації Анатолій Присяжнюк.

 - Ми будемо будувати в Поліському районі міжнародну автотрасу, щоб проводити міжнародні змагання. На сьогоднішній день є інвестор. Ми затвердили проект траси "Формула-1", - зазначив Присяжнюк.

Голова обладміністрації не озвучив інвестора. Він повідомив, що для реалізації даного проекту виділено 100 га землі, а інвестиції складуть близько 1 млрд доларів.

 - Я бачив цей проект. Він пройшов експертну оцінку в Європі, ним займається людина з Данії, який будував останні траси в Еміратах, Сінгапурі, інших країнах. Це не тільки кільце протяжністю 5,2 км, а й відповідна інфраструктура (готелі, розважальна складова, трибуни та інше), - сказав Присяжнюк.

Голова обладміністрації повідомив, що для реалізації даного проекту буде потрібно близько 2 років. При цьому він не уточнив, коли планується почати його реалізацію.

Також Присяжнюк повідомив, що вже створена робоча група в обладміністрації, яка займається підготовкою необхідної документації для початку реалізації проекту.


Колесніков сумнівається, що Україна отримає право проводити перегони "Формули-1"

Віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков вважає, що отримати право для проведення змагань "Формули-1" в Україні дуже складно, навіть маючи відповідну інфраструктуру. Про це він сказав на брифінгу.

"Для цього потрібно заручитися підтримкою Міжнародної федерації автомобільного спорту про те, що один з етапів пройде саме в Україні, а це дуже складно", - сказав Колесніков.

За його словами, це завдання - не набагато легше, ніж дістати проведення чемпіонату Європи з футболу або зимових Олімпійських ігор.

Крім того, він оцінює будівництво траси для "Формули-1" в 200 млн доларів.

"Ні для кого не секрет, що траса" Формули-1 "коштує близько 200 млн доларів", - сказав Колесніков.

У той же час він додав, що нічого не чув про ініціативу голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка про будівництво такої траси в Київській області.

Тегі: Житомирська область, перегони, формула-1
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: