Сьогодні: Чт, 28-03-2024    20:15:39
Житомир » Новини » Події » 2010 » Декабрь » 27 » 14:52:56

Житомирські захисники тварин провели акцію під час виставки кішок у Житомирі

27-12-2010, 14:52:56 1748 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирські захисники тварин провели акцію під час виставки кішок у Житомирі
25-26 грудня житомирська громадська організація «Захисту тварин» провела акцію зі збору грошей на харчування для тварин, які будуть проходити стерилізацію.

«У наших планах було проводити подібні акції, але великим поштовхом стала виставка кішок в ТРЦ «Глобал». Вирішено було цей шанс використати. З великим ентузіазмом і надією ми звернулися до організатора виставки Світлані Дядик, керівник Клубу кішок і собак. І яким же нестерпно болісним для нас була відповідь людини, яка життя свою "присвятила" тваринам, створивши для них Клуб і магазин. Нам відповіли, що: «наша присутність в її плани не входить, так як там будуть гарні домашні кішки, і взагалі ми ніякого відношення до них не маємо ...», - розповідає Мельничук Наталія, заступник голови організації.

Нашому розчаруванню не було меж, але ми вирішили не відступати, звернувшись в ТРЦ Глобал »з проханням постояти поруч з виставкою. Нам дали добро і висловили готовність допомогти.

Дізнавшись про це, Світлана Дядик тут же звернулася до керівництва Глобал, щоб нас виставили, або, як мінімум, не дозволили підходити до виставки в радіусі 100 метрів ... Відповідь для нас була ясна, адже «бомжам» не дозволено перебувати в товаристві «пристойних людей». І, звичайно ж, ми прийшли б з брудними тваринами з вулиці, які неприємно пахнуть  прямо на виставку і цим могли б її зірвати. Адже вуличним тваринам протипоказано взагалі існувати, їсти і дарувати любов. Це привілей тільки домашніх улюбленців.

Зустрівши нас у цей день, «любитель тварин» Світлана заявила, що ми повинні були звернутися до неї як мінімум за 3 місяці і допомогти організувати виставку. Правда, Світлана забула, що ми, як самостійна організація існуємо всього півтора місяця і поки що не маємо грошей на проведення виставок. Ми і створили організацію, щоб, як мінімум, знаходити однодумців, небайдужих до долі бездомних тварин. Думаю, що люди, які прочитали цю статтю, зможуть зробити свої висновки.

Тільки хочу Вам, пані Світлана, заявити, що всі тварини гідні любові і ласки, і для деяких людей саме ці безпородні тварини є сенсом життя, і заради них багато жертвують останнім шматочком хліба.

А далі про приємне.

Акція все ж відбулася і увінчалася успіхом! Багато людей абсолютно безкорисливо допомагали: хтось приніс стіл, хтось - ящик для збору грошей. Були роздруковані листівки і банер, і все це зроблено за добу!

Директор ковзанки «Глобал Айс», Наталя, великодушно дозволила нам перебувати поруч і проводити акцію, за що ми їй дуже вдячні. Наші волонтери витратили свої вихідні, у багатьох було свято - Католицьке Різдво, - але це не завадило нам провести акцію.

Метою даного заходу було розповісти населенню про нас і про наші плани. Коли ми починали акцію, то припускали, що багато людей будуть незадоволені, не зрозуміють нас і нам доведеться їх переконувати, що тварин можна і потрібно стерилізувати, а не вбивати. Але, до величезної нашої радості, всі підходили люди були дуже позитивно налаштовані і підтримували нас, хто чим міг. Деякі - грошима, хто не міг зробити внесок - підтримували нас морально.

Спасибі всім, хто не залишився байдужим! Це додало нам сил і впевненості в собі.

Це була перша акція, але якщо перша принесла нам результат, то надії на наступні ми живимо ще більше. Сподіваємося, що після цієї акції до нас приєднаються нові члени, готові допомагати в міру можливості хто чим зможе.

Тегі: виставка, кішки, Житомир, Домашні тварини
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: