Сьогодні: Сб, 20-04-2024    12:12:40
Житомир » Новини » » 2011 » Январь » 12 » 14:19:41

Азаров незадоволений роботою Житомирського губернатора

12-01-2011, 14:19:41 1808 Коментарі 0 Читать на русском

Азаров незадоволений роботою Житомирського губернатора
Прем'єр-міністр Микола Азаров має намір розібратися, чим викликане значне подорожчання продуктів харчування в Житомирському та інших регіонах України.

У своєму виступі перед міністрами Азаров дав зрозуміти, що незадоволений роботою керівництва Житомирської, Волинської, Вінницької, Івано-Франківської, Сумської областей.

Про це він заявив сьогодні, відкриваючи засідання уряду.

Аналізуючи цінову ситуацію в Україні в грудні 2010 року, Азаров підкреслив, що в цілому коливання цін на товари продуктової групи були незначними.

 - Але чим пояснити таку разючу регіональну різницю в цінах і в темпах зростання?, - поцікавився він.

Азаров навів ряд прикладів, коли в окремих регіонах ціни на продукти харчування зростали набагато більше, ніж в цілому по Україні.

Так, якщо в цілому по Україні манна крупа подорожчала на 6,4% у Житомирській області - на 11,6%. Хліб по Україні подорожчав на 1,4%, а в Сумській області на 6,5%, в Івано-Франківській - майже на 4%. Вершкове масло в середньому подорожчало на 10,2%, а у Волинській області - на 23%, у Вінницькій - на 22,7%.

 - Запитання перше: чим взагалі пояснюється таке підвищення цін? Які витрати виробників могли так підняти ціни? І питання друге: у нас що, Волинська область, наприклад, в іншій державі знаходиться? Там люди не такі, що їм настільки ціни підняли? Ми ж ще восени минулого року зуміли подолати ажіотажний попит за рахунок перерозподілу продовольчих ресурсів між регіонами. Чому ж у грудні вчасно не зреагували?, - обурювався Прем'єр.

Він доручив Віце-прем'єр-міністру Віктору Тихонову та Міністру АПК Миколі Присяжнюку проаналізувати прорахунки центральної та місцевої влади та внести пропозиції як їх виправити. "А керівників областей, де було допущено зростання цін, більше, ніж середнє по країні, потрібно заслухати на засіданні уряду", - підсумував М. Азаров.

Тегі: ціни, Азаров, Рижук, килим
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: