Сьогодні: Сб, 20-04-2024    07:03:10
Житомир » Новини » Події » 2011 » Январь » 12 » 14:42:26

Міліція при обшуку забрала техніку відомої української блогерки

12-01-2011, 14:42:26 2335 Коментарі 0 Читать на русском

Міліція при обшуку забрала техніку відомої української блогерки
Міліція провела обшук в квартирі відомої української блогерки та журналістки Олени Білозерської. Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода”.

Як відомо, Білозерська брала активну участь у висвітленні політичних подій та різноманітних громадських акцій у Києві. Вона працює журналістом в офіційному друкованому виданні ВО "Свобода” та є одним з найвідоміших українських блогерів.

Як повідомив адвокат Білозерської, житомирянин Сидір Кізін, "у журналістки було вилучено всю оргтехніку, фото-, відео-, аудіоапаратуру, мобільні телефони”, а слідчий міліції зазначив, що "він не збирається віддавати техніку, її буде доправлено в міліцію, де з нею "будуть розбиратися”. Адвокат має намір подати скаргу на дії слідчого, оскільки вважає їх неправомірними, та такими, що суперечать закону України "Про захист ЗМІ”.

Це вже не перший обшук Олени Білозерської, раніше в неї також були вилучені фотоматеріали у зв’язку з розслідуванням інциденту, коли до будівлі київської мерії кинули димові шашки. Тоді Білозерська опинилася на місці події і зробила фоторепортаж для свого блогу.

Влітку 2010 року в українській блогосфері розгорівся скандал, коли СБУ запросила на допит одного з ЖЖ-блогерів. Причиною допиту стали негативні висловлювання блогера в сторону найвищих посадових осіб країни.

Тегі: націоналісти, міліція, Кізін, Україна, репресії
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: