Сьогодні: Пт, 29-03-2024    16:55:24
Житомир » Новини » Спорт » 2011 » Январь » 24 » 18:13:37

Житомирський «Контингент» святкує домашню перемогу над «Одесою». ФОТО

24-01-2011, 18:13:37 1981 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирський «Контингент» святкує домашню перемогу над «Одесою». ФОТО
22 січня, відбувся довгоочікуваний 8 тур чемпіонату України з футзалу серед команд Першої Ліги, де житомирський «Контингент» приймав команду «Одеса» з однойменного міста.

Гра повинна була бути напруженою, так як вирішувалася доля другого місця в  турнірній таблиці. У разі перемоги житомирян «Контингент» випередив би одеський клуб на три очки, а у разі перемоги одеситів вони б обійшли «Контингент» за різницею забитих і пропущених голів, що б змусило нашу команду знову опиниться в ролі наздоганяючих.

Ось так у кількох словах можна описати основну інтригу гри.

«Контингент» на правах господарів першим розвів м'яч. Першим же пасом з центрального кола Володимир Мухін знайшов Сергія Литвинівського. Прохід правим флангом Сергій завершив сильним ударом низом у дальній кут воріт, м'яч скоріше за все покинув би межі поля, якщо б Володимир Мухін  не замкнув простріл. Так в першій же атаці житомиряни змогли повести у рахунку. Цей гол можна назвати одним з найшвидших, тому що з моменту стартового свистка пройшло лише десять секунд.

Після забитого гола гра заспокоїлася і проходила доволі рівно без явної переваги якої-небудь з команд. Ігрову перевагу «Контингент» зміг подвоїти точним ударом Сергія Литвинівського.


СК "Контингент"
Сергій Литвиновський подвоїв перевагу "Контингенту"


СК "Контингент"
Відразу після другого забитого гола "Контингент" взяв тайм-аут

Так само були реальні можливості збільшити рахунок в Коваля і все того ж Литвинівського, але їх ударам не вистачило точності і обидва рази м'яч ударявся про поперечину. За три хвилини до кінця першого тайму «Контингент» отримав п'ятий фол, а буквально через пів хвилини одесити сфолили на Коваля. У обох команд стало по п'ять фолів, залишок тайму команди провели обережно, адже будь-яка помилка могла призвести до десятиметрової удару.

СК "Контингент"
Сергій Литвиновський

Виходячи на другий тайм «Контингент» мав комфортне гольове перевагу,  залишалося дотримати рахунок до переможного, а по можливості забити ще. І вже через три хвилини в одній з атак житомирян Юрій Коваль виявився не прикритим за спиною у воротаря суперника, на нього відразу проїхала поперечна передача, яку залишалося тільки замкнути, з чим він успішно впорався і, довівши рахунок до розгромного 3-0.

СК "Контингент"
Юрій Коваль разом з уболівальниками радіє забитому м'ячу

СК "Контингент"
І вже за мить до нього приєдналися Володимир Мухін та Сергій Литвиновський

Маючи достатню гольове перевагу житомиряни навмисно передали ігрову перевагу одеситам, перейшовши на контратакуючу гру. І вже за  десять хвилин до кінця «Одеса» йде «ва-банк» випустивши п'ятого польового гравця і перейшовши до масованих атак воріт «Контингенту».

СК "Контингент"
П'ятий польовий гравець у виконанні 14 номери одеситів

У житомирських воріт все частіше стали виникати небезпечні моменти. За три з половиною хвилини до кінця гри житомиряни сфолили у своєму штрафному майданчику і суддя призначив впевнено шестиметровий удар. Гравець вдарив у верхній лівий кут, але Максим Сорокін вгадав напрямок удару і в стрибку парирував удар, чим викликав бурхливі овації уболівальників за бездоганну гру.

СК "Контингент"
Максим Сорокін сьогодні відстояв на тверду п'ятірку

СК "Контингент"
Зараз гравець одеського клубу введе м'яч з кутового

А тим часом пристрасті на майданчику розпалювалися і після того як одесити сфолили на гравцеві «Контингенту», а суддя ні як не відреагував на це, на лавці запасних почалася словесна суперечка, яка моментально перетворилася на бійку, яку вмить кинулися розбороняти судді. У  результаті цього всього жовту картку отримав гравець одеського клубу, а  так само новачок «Контингенту» Олександр Школьний.

СК "Контингент"
Новачок "Контингенту" Олександр Шкільний

СК "Контингент"
Капітан одеситів вислуховує суддівський вердикт

Так само суддя показав червону картку капітану одеситів Олександру Дерік, але потім скасував своє рішення.

Залишок гри «Одеса» продовжувала тиснути. І за п'ять секунд до закінчення гри вони отримали право на кутовий  удар, який вони змогли перетворити на гол. На таймері залишалася всього одна секунда, і розвівши м'яч з центру Сергій Литвиновський обігравши гравців  одеського клубу пробив і м'яч опинився в сітці, але гол не був зарахований так як удар був проведений миттю пізніше фінальної сирени.

Відразу після гри нам вдалося взяти інтерв'ю у кращого бомбардира житомирян - Сергія литвинівського.

- Як на твій погляд пройшов матч? Що ти можеш сказати про суперника? Які враження справила на тебе гра МФК «Одеси»?
- Команда дуже хороша, як бачите, вона не даремно йде в лідерах. У відміну від нас, в одеситів є регулярні тренування, а ми намагаємося грати для глядачів.

- Що сказав команді тренер в перерві?
- Тренер сказав, що так тримати, постаратися забити, головне в захисті відіграти на нуль, а попереду - як вийде. Я думаю, ви самі бачите, гідно виступили, команда з Одеси дуже хороша, вони пішли навіть за 10 хвилин до кінця гри вперед.
- Наприкінці матчу пристрасті розпалилися, що сталося?
- Як ви бачили, судді в першому таймі ставили дуже багато «лівих» фолів в  наш бік, не зрозуміло звідки вони їх брали. А в другому таймі рахунок був «на обличчя», і вони пішли вп'ятьох, пристрасті розпалювалися як на майданчику,  так і на лавці запасних.

- Розкажи кілька слів про останню виїзній грі проти «Енергії-2».
- Команда хороша, не дивлячись на те, що вони на останньому місці це нічого не означає. Ми приїхали втомлені, 500 кілометрів їдемо і відразу виходимо грати, ноги втомлені, було дуже багато моментів як у першому, так і в другому таймі. Так вийшло, що зал у них маленький, але широкий, вони нам забили. Коли залишалося 5 хвилин, ми пішли вп'ятьох.  У них було теж видалення, але у нас нічого не виходило. За 40 секунд до кінця гри допомогло майстерність, напевно, те що ми пограли у вищій лізі залишилося десь і зіграли як нас навчили. І за час, що залишився забили два голи. Це в перший раз в історії нам пощастило, а то завжди нам  в кінці забивали. Тут ми дійсно довели, що ми можемо і не даремно йдемо в лідерах.
- Спасибі за інтресних інтрев'ю, бажаємо вам успіху в подальших матчах.

Наступну гру «Контингент» проведе через тиждень на виїзді проти команди «Шанс-Авто» з Ковеля. Побажаємо нашій команді удачі.

Статтю підготував: Андрій Архипов
Інтерв'ю підготував: Костя Осадчук



Турнірна таблиця

КомандаІУНПЗ-ПОкуляри
1 "Меркурій" (Чернівці)880051-1724
2 "Контингент" (Житомир)870129-1921
3 ФК "Одеса" (Одеса)850336-2015
4 "Шанс-Авто" (Ковель)842245-3314
5 "Поділля-УМВС" (Хмельницький)731328-3310
6 "Лемберг" (Львів)621324-2910
7 "Львівхолод" (Львів)721422-297
8 "Каменяр-Термопласт" (Дрогобич)611417-394
9 "Буран-негабарит" (Ковель)710632-393
10 "Енергія-2" (Львів)700711-310


Тегі: футбол, Житомир, Контингент, футзал
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: