Сьогодні: Чт, 25-04-2024    07:42:47
Житомир » Новини » Суспільство » 2011 » Февраль » 3 » 19:54:58

Головлікар онкодиспансеру: у Житомирі хворі на рак люди змушені платити за лікування. ВІДЕО

03-02-2011, 19:54:58 1807 Коментарі 0 Читать на русском

Головлікар онкодиспансеру: у Житомирі хворі на рак люди змушені платити за лікування. ВІДЕО
Онкохворі житомиряни більшу частину лікування оплачують самостійно, так як держава з кожним роком виділяє все менше коштів на боротьбу з онкологією.

Про це «Журналу Житомира» повідомив Борис Гуля, головний лікар житомирського онкодиспансеру.

За словами фахівців, онкологія в Житомирі набирає темпи. Напередодні Всесвітнього дня боротьби проти раку, який відзначають 4 лютого, ми поцікавилися, чи є шанси у онкохворої людини, без грошей отримати належне.

Як каже головний лікар житомирського онкодиспансеру, навіть дуже багаті люди не завжди можуть забезпечити собі сучасне лікування раку. Вартість ліків дуже висока, а держава тільки на 10-12% фінансує цю галузь медицини. Ті ж медикаменти, які закуповує Міністерство, не завжди радують якістю.

- Розумієте, державна програма «Онкологія» проводить тендер та закуповує дешеві препарати, - каже Борис Гуля. - Дуже часто вони не відповідають вимогам. Тому що це не брендові препарати, а генерики, замінники, відповідно, вони не дають того результату, який повинні давати.

За словами доктора, кожен хворий отримує лікування, хоч вже зараз в онкодиспансері є гостра необхідність в основних хіміопрепаратах.



Тегі: онкодиспансер, лікування, рак, Борис Гуля
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: