Сьогодні: Пт, 29-03-2024    03:15:15
Житомир » Новини » Економіка » 2011 » Февраль » 7 » 01:33:23

У супермаркетах міста Житомир ввели ліміт на гречку. Кілограм в одні руки

07-02-2011, 01:33:23 1880 Коментарі 0 Читать на русском

У супермаркетах міста Житомир ввели ліміт на гречку. Кілограм в одні руки
У Житомирі в міських супермаркетах з'явилася гречка за старою ціною. Разом з тим з'явилися і обмеження. Тепер крупу можна придбати не більше кілограма в одні руки.

- Ми продаємо гречану крупу за ціною 13 гривень 98 копійок, - говорять у відділі продажів гіпермаркету «Караван». - Внутрішнім розпорядженням ми ввели рекомендацію відпускати гречку не більше одного кілограма на руки. Але це лише рекомендація, якщо людина бажає взяти більше, то він це може зробити. За останні дні ми не помічали великого ажіотажу на крупу.

У свою чергу в супермаркеті «Фуршет» також підтвердили зниження ціни на гречку.

- З п'ятниці нам прийшло розпорядження знизити ціну на гречку до 13 грн. і обмежити її продаж до одного кілограма в одні руки. На продаж інших продуктів харчування поки ніяких вказівок не надходило, - сказали в «Фуршеті».

У громадському об'єднанні товариства захисту прав споживачів журналістам розповіли, що обмеження з продажу продуктів харчування в одні руки є незаконним. Уряд має право обмежувати ціни, але ставити обмеження на обсяги придбання - немає.

Зараз продавці часто закривають на ці вимоги очі і просять дозволу у покупця, продукти понад норму, "пробивати" по касі іншим чеком.

Відзначимо, брак український гречаної крупи підштовхнув уряд на імпорт гречки з Китаю.

Тегі: ціни, продукти, Житомир, гречка
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: