Сьогодні: Чт, 18-04-2024    05:41:22
Житомир » Новини » Суспільство » 2011 » Февраль » 23 » 11:59:11

ДАІ просить житомирських водіїв не виїжджати у негоду без особливої потреби

23-02-2011, 11:59:11 1658 Коментарі 0 Читать на русском

ДАІ просить житомирських водіїв не виїжджати у негоду без особливої потреби
ДАІ в Житомирській області рекомендує водіям транспортних засобів без особливої потреби не виїжджати у негоду.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє прес-служба державтоінспекції.

Згідно з повідомленням Гідрометцентру в Україні очікуються складні погодні умови, мінімальна температура 12 - 16 градусів морозу, сильні снігопади та сильні хуртовини і як наслідок на дорогах сильна ожеледь.

"Прохання до власників транспортних засобів максимально обмежити виїзди. Не допускати порушень правил зупинки і стоянки, що ускладнює роботу снігоприбиральної техніки. При русі враховуйте дорожню обстановку, дотримуйтесь швидкісних режимів і правил маневрування. Пам'ятайте, що від Ваших дій на дорозі залежить не тільки Ваше життя , але і здоров'я інших учасників дорожнього руху. " - йдеться в повідомленні прес-служби ДАІ.

Крім того, ДАІ радить водіям прислухатися до рекомендацій з управління автомобілем в умовах ожеледиці та снігового накату. Зокрема, на слизькій дорозі водіїв просять різко не гальмувати. "Різке гальмування призводить до блокування коліс і збільшення гальмівного шляху, а найчастіше до втрати керованості. Проїжджаючи небезпечну ділянку, намагайтеся дотримуватися постійної швидкості, педаллю акселератора користуйтеся дуже обережно, плавно, м'яко. Не робіть різких рухів кермом", - просять у ДАІ.

"Під час руху на мостах і естакадах будьте особливо уважні. Крижана кірка на цих ділянках дороги з'являється раніше, ніж скрізь, а зникає пізніше. У цих зонах уникайте різких рухів кермом, різкого натискання на газ або гальмо", - йдеться в повідомленні.

При цьому, на слизькій дорозі краще уникати різких маневрів і обгонів.

"При русі вгору вибирайте таку передачу, щоб не доводилося переключатися до повного завершення підйому. Під час спуску не натискайте на педаль зчеплення, при керуванні авто на швидкості плавно гальмувати", - додали в ДАІ.

Крім того, даішники просять водіїв не забувати про пішоходів. "Люди, які переходять дорогу, можуть посковзнутися і впасти. Тому намагайтеся не налякати пішохода різкими звуковими і світловими сигналами. Наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ, знижуйте швидкість до мінімуму".

Тегі: сніг, погода, водії, ожеледь, ДАІ, Житомирська область
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: