Сьогодні: Пт, 19-04-2024    21:58:51
Житомир » Новини » Суспільство » 2011 » Март » 18 » 18:50:10

Ветерани Афгану, в натівській формі, співають пісні і просять милостиню. ФОТО

18-03-2011, 18:50:10 1852 Коментарі 0 Читать на русском

Ветерани Афгану, в натівській формі, співають пісні і просять милостиню. ФОТО
Деякий час тому, на вулицях Житомира виступав ансамбль колишніх афганців «Контингент». Ветерани співали пісні часів Афгану, заробляючи собі на хліб.

Перехожі, проходячи повз, часто кидали у велику скляну урну пожертви на допомогу інвалідам тієї, вже майже забутої війни.

"Як у кожного доброго діла, у хлопців з «Контингенту» з'явилися двійники (пам'ятаєте, свого часу в «Ласкового мая» було чимало ансамблів-двійників). Так от, так і«менестрелі» відвідали нещодавно Бердичів. І біля базару стали виступати перед городянами. " - Пише Ігор Зонов, газета Ріо Бердичів.

На перший погляд було видно, що музиканти самозванці до «Афгану» не мають ніякого відношення. Кожному з них приблизно років по 30-35. А війна в Афганістані закінчилася 22 роки тому.

І ще один прокол впадав в око - одягнені вони були в натівську польову форму. Адже під час Афгану саме натівські військові натаскували духів у військовій справі і в практиці партизанської війни. Колишні афганці люди старого доброго гарту. Як ви думаєте, наділи б вони на себе форму колишніх своїх супротивників?

Це приблизно те ж, що колишньому ветерану Другої світової запропонувати поносити німецьку форму тих часів. Упевнений, будь-який з них послав би за таку пропозицію куди подалі. - Пише Зонов.

Так склалося життя, що на бердичівському ринку здавалося чимало моїх колишніх однополчан. Там вони займаються дрібним бізнесом, намагаючись вижити в наш нелегкий час. Так ось, вони мені й розповіли цікаву «деталь». Ближче до обіду «колишні афганці» закінчили виступ. Потім випатрали коробку з пожертвами добрих людей і відправилися в найближчий шинок. Через деякий час вони вийшли з нього п'яні в диміну. Занурилися з гріхом навпіл в мікроавтобус і відбули геть.

Так що, шановні земляки, коли приїде на гастролі наступний ансамбль «афганців», перед тим, як давати пожертви, хоча б подивіться уважно на артистів. Не чергові чи ряджені до нас завітали? А то ваші грошики знову звернуть в горілку і закуску безсовісні менестрелі з глибинки.

Ігор Зонов, Ріо Бердичів


http://img.zhzh.info/_ph/1/2/714455615.jpg


http://img.zhzh.info/_ph/1/2/964155954.jpg

Тегі: ветерани, Житомирська область, Бердичів, жебрацтво
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: