Сьогодні: Чт, 28-03-2024    16:43:51
Житомир » Новини » Кримінал » 2011 » Март » 20 » 19:01:30

У Житомирі шахрай збирав гроші з керівництва обласного управління ДАІ

20-03-2011, 19:01:30 1939 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі шахрай збирав гроші з керівництва обласного управління ДАІ
У Житомирі затримано 51-річного місцевого жителя, який, назвавшись помічником Голови антикорупційного комітету Верховної Ради України, пропонував декільком представникам керівництва обласного Управління ДАІ за відповідну суму «вирішити питання» їх подальшого перебування на посадах.

Про це «Журналу Житомира» повідомив ДЗГ МВС України.

«Ціна питання» теж була озвучена - 30 тисяч доларів США з кожного міліціонера.

Про такі пропозиції правоохоронці повідомили колегам з Відділу внутрішньої безпеки УМВС України в Житомирській області. Під час наступного "візиту" оперативники ОВБ разом з колегами з обласного УБОЗ затримали громадянина з неспростовними доказами його протиправної діяльності в руках - двома пачками помічених купюр іноземної валюти.

Крім того, при огляді у нього було вилучено кілька посвідчень, термін дії яких закінчився. Серед них - посвідчення члена однієї з громадських організацій, а також депутата Житомирської обласної ради і помічника-консультанта одного з народних депутатів України.

За словами шахрая, гроші, отримані від житомирських даїшників, повинні були безпосередньо передаватися першому заступнику Міністра внутрішніх справ.
Коментуючи цю ситуацію, перший заступник Міністра внутрішніх справ України генерал-лейтенант міліції Сергій Попков зазначив, що «кожен із аферистів, який наважиться діяти таким чином, опиниться в тому ж місці, де і був затриманий».

Матеріали за даним фактом були направлені до прокуратури Житомирської області для прийняття рішення. Обласною прокуратурою щодо затриманого громадянина порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України (замах на злочин; шахрайство, вчинене у великих розмірах), за що передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до 8 років.

Тегі: міліція, Житомир, ДАІ, шахраї
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: