Сьогодні: Пт, 19-04-2024    15:28:36
Житомир » Новини » Житомир » 2014 » Сентябрь » 23 » 17:40:11 оновлено: 17:42:11

Задля досягнення позитивних зрушень Житомира – громади мають об’єднувати свої зусилля

23-09-2014, 17:42:11 1336 Коментарі 0 Читать на русском

Задля досягнення позитивних зрушень Житомира – громади мають об’єднувати свої зусилля

Задля  досягнення позитивних зрушень у своїх громадах – сільські та селищні керівники мають об’єднувати свої зусилля. Про це йшлося на засіданні Житомирського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад.

Головною метою цієї організації є спільне розв’язання проблем у селі. Які, попри всю строкатість поліського краю, дуже часто є ідентичними. У засіданні, окрім представників асоціації з усіх районів області, взяли участь голова Житомирської обласної ради Віталій Француз,
заступник голови  – керівник Виконавчої дирекції ВАССР Вадим Івченко, перший заступник голови обласної державної адміністрації Геннадій Дмитренко.

Віталій Француз закликав представників асоціації до згуртованості та активності. «Житомирська область складається з понад півтори тисячі сіл та селищ. Свої великі чи малі проблеми є у кожному населеному пункті, але значна частина з них є спільними для кожної громади нашої області. І більшість з яких потребують саме згуртованих дій», - наголосив він.

Координувати ініціативи керівників громад і є однією з головних задач асоціації сільських та селищних рад. На Житомирщині представництва цієї асоціації є у кожному районі. Про результати роботи обласного відділення асоціації у своєму виступі розповів його голова Сергій Сокальський. У першу чергу – це напрацювання діалогу з органами місцевого самоврядування та виконавчої влади, пошук механізмів захисту інтересів сільських громад на найвищому рівні – при написанні законів, прийнятті державних програм, розподілі бюджетних потоків.

Про потребу консолідації зусиль сільських та селищних говорив і Вадим Івченко. Дуже часто те чи інше питання на первинному рівні вирішити просто неможливо. Тому про проблему треба говорити і в районах, і в обласному центрі, і навіть у столиці. І саме асоціація багато в чому має взяти на себе ці об’єднавчі функції. «Про село згадують лише перед виборами. А потім забувають.  Ми сформували свою програму, своє бачення розвитку, свої підходи до проведення реформ і будемо їх відстоювати!   Нам потрібні лобісти наших інтересів у законодавчій та виконавчій владі. Лобізм в Україні більше асоціюється з поняттям "корупція", ніж із законним впливом на владу», - сказав під час виступу В. Івченко.  

У ході зборів Глибочицький сільський голова Сергій Сокальський був переобраний керівником Житомирського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад.

НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: