Сьогодні: Чт, 25-04-2024    02:35:18
Житомир » Новини » Суспільство » 2018 » Ноябрь » 9 » 08:57:34

В Житомирській області втричі зменшилася смертність від інфарктів після відкриття реперфузійного центру

09-11-2018, 08:57:34 924 Коментарі 0 Читать на русском

В Житомирській області втричі зменшилася смертність від інфарктів після відкриття реперфузійного центру
Рік тому в Житомирі відкрили сучасний інфарктний центр, аналогів якому до цього в області не було. За ці 12 місяців роботи лікарям вдалося врятувати 415 життів. 265 операцій провели при гострому інфаркту, втричі зменшилася смертність.

Про це «Журналу Житомира» повідомили в прес-службі Житомирської облдержадміністрації.
 

«Відкриття такого інфарктного центру - це прорив надання медичної допомоги в Житомирській області. Аналогів у нас немає і не було. Зараз завдяки центру змінилася якість надання медичних послуг та допомоги. Втричі зменшилася смертність від гострого інфаркту міокарда», - повідомив головний лікар Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Гербачевського Богдан Леськів.


1 листопада 2017 року запрацював реперфузійний центр на базі кардіологічного відділення в Житомирської обласної клінічної лікарні. Центр надає медичну допомогу пацієнтам області з гострим коронарним синдромом у цілодобовому режимі. Пацієнти за першої потреби потрапляють до реперфузійного центру, який в основному працює на випередження – попередження інфарктів. 
 
Завідувач кардіологічного центру Микола Кушнір пояснює, що гострий інфаркт – це омертвіння зони серця через раптове припинення кровотоку по судинам до серця. Тому допомогою при інфаркті серця повинно бути термінове розблокування артерій. Це можна зробити двома шляхами: або ввести ліки, які розмивають тромб і відновлюють кровоток; або в операційній за допомогою термінової візуалізації - де цей тромб знаходиться, спеціальними інструментами видаляється тромб і вставляється арматура, яка відновлює судини.

«Цьогоріч простентували 265 випадків гострих інфарктів. До центру доставили 415 пацієнтів з підозрою на інфаркт, з яких прооперували 265. З 265 випадків - 204 гострих інфарктів. Раніше в області лише 2,5% інфарктів лікували за сучасними методами, за рік роботи цей показник зріс до 27,2% (по Україні в середньому це 31%). За рік роботи майже досягли середньо українських показників», - розповідає Микола Кушнір.

Нагадаємо, реперфузійний центр в обласній лікарні має 12 ліжок, інфузомати, дефібрилятор, сучасні дихальні апарати, приліжкові кардіомонітори та ін. Він надає медичну допомогу пацієнтам Житомирської області в цілодобовому режимі.

Тегі: інфаркт, Житомир, лікування, лікарня
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: