Сьогодні: Чт, 25-04-2024    14:58:28
Житомир » Новини » Житомирська область » 2018 » Ноябрь » 9 » 17:07:32

На Житомирщині з'явилися нові туристичні вказівники до легендарного Кам'яного села

09-11-2018, 17:07:32 1305 Коментарі 0 Читать на русском

На Житомирщині з'явилися нові туристичні вказівники до легендарного Кам'яного села
Вздовж туристичного маршруту до Державного геологічного заказника місцевого значення «Камінне село» на Житомирщині встановлено вказівні знаки та інформаційний щит з картою заказника.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на головного спеціаліста відділу економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності Олевської міської ради Юрія Халімончука.
 

«Вказівники встановили від села Шебедиха по всіх поворотах і аж до самого об’єкту. Загалом по дорозі розміщено 16 знаків, серед яких інформаційний щит з картою заказника, а також маркери по популярних місцях об’єкту, оскільки камені там розміщені хаотично. Тепер туристам буде значно простіше потрапити в Камінне село, знайти Божий камінь і не блукати лісом», - розповів Халімончук.


За його словами, схему розміщення вказівників він розробив самостійно. Двомовні знаки українською та англійською мовами встановили на дубових опорах.

Розробкою усіх знаків займався обласний туристичний інформаційний центр, а їх виготовлення профінансувало Управління культури і туризму Житомирської ОДА.

Як додав Халімончук, після маркування маршруту він уже встиг провести першу екскурсію заказником, а також маркери допомогли знайти дорогу байкерам, що приїхали до Камінного села.

Державний геологічний заказник місцевого значення «Камінне село» розташований на 15 гектарах території Замисловецького лісництва в Олевському районі. Камені-валуни чудернацьких форм, овіяні легендами, приваблюють туристів та біоенергетиків.

Тегі: туризм, кам'яне село, житомирщина
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: