Сьогодні: Пт, 29-03-2024    14:34:03
Житомир » Новини » Суспільство » 2018 » Ноябрь » 13 » 10:17:45

Житомиряни збирають підписи за скасування збору довідок про приписку школярів

13-11-2018, 10:17:45 1552 Коментарі 2 Читать на русском

Житомиряни збирають підписи за скасування збору довідок про приписку школярів
На початку листопада департамент освіти Житомирської міської ради звернувся до керівників загальноосвітніх навчальних закладів Житомира з проханням отримати від батьків довідки про місце реєстрації учнів.

Як розповіли "Журналу Житомира" в міськраді, довідки необхідні для отримання достовірної інформації про кількість дітей з інших територіальних громад, щоб здійснити бюджетне планування. Також в мерії заявили, що батькам школярів будуть всіляко сприяти у видачі довідок.

12 листопада на порталі онлайн-петицій до міськради була опублікована ініціатива з вимогою припинити збір довідок про місце реєстрації школярів. На думку житомирян, для отримання довідки необхідно витратити значну кількість часу, крім того, згідно з чинним законодавством, батьки не зобов'язані надавати такі довідки до навчальних закладів.
 

"Отримання довідок для всіх учнів м. Житомира викликає великі черги в Управлінні ведення реєстру ТГ, оскільки не всі ЖЕКи і ОСББ надають такі довідки. Тому вимагаємо: припинити збір зазначених довідок; для вирішення проблеми скористатися інформацією про реєстрацію, яку батьки вже надали при подачі заяви на зарахування дитини до школи; перевірити цю інформацію шляхом надання єдиного запиту про підтвердження реєстрації учнів в Управління ведення реєстру ТГ, безпосередньо самим Департаментом освіти ЖМР", - йдеться в тексті петиції.


Підписати онлайн-петицію можна тут. Щоб ініціативу розглянули в мерії, вона повинна зібрати 250 підписів за 90 днів.

Тегі: Житомир, петиции, справка, школьники, прописка
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 2
Hoakina
1 Hoakina (Hoakina)   • 13:11:31, 13-11-2018 [Материал]

в нашій школі поки що мовчать ттт, не просять довідки
Юрко
2 gp (Юрко)   • 11:17:59, 14-11-2018 [Материал]

Однак петицію підпишіть
avatar

Інші новини Житомир: