Сьогодні: Сб, 20-04-2024    07:05:28
Житомир » Новини » Житомир » 2018 » Ноябрь » 20 » 08:57:14

У центрі Житомира за 1,5 мільйона відремонтували будинок, який буквально розвалювався на частини. ФОТО

20-11-2018, 08:57:14 1643 Коментарі 0 Читать на русском

У центрі Житомира за 1,5 мільйона відремонтували будинок, який буквально розвалювався на частини. ФОТО
В Житомирі по вулиці Троянівській за 1,47 млн гривень провели капітальний ремонт двоповерхового багатоквартирного будинку, у стіні якого торік утворилися тріщини.

Як повідомили «Журналу Житомира» в міській раді, у процесі ремонта замінили підвідний трубопровід холодного водопостачання, підсилили зовнішні несучі стіни і фундамент, замінили покрівлю, утеплили та оздобили фасад, частково замінили вікна в квартирах, а також відремонтували асфальтобетонне покриття прибудинкової території.
 

«Минулого року у будинку утворилася велика тріщина. Людей відселили. Частина з них жила в готелі «Житомир», поки проводилися основні роботи з посилення фундаменту і стяжці самого будинку. Також була замінена покрівля, утеплений фасад мінеральною ватою. На все це з міського бюджету пішло 1, 47 млн грн. Я хочу подякувати, перш за все, мешканцям за розуміння ситуації. Частину робіт люди робили за свій кошт. Таким чином спільними зусиллями вдалося відновити цей будинок, зберегти його. Також дякую управлінню і підряднику», – зазначив міський голова Сергій Сухолмин.


Місцевий житель Томаш Ліневич розповів, що його сусіди дуже задоволені ремонтом. Мовляв, і міська влада, і підрядник підійшли до проблеми відповідально. Більше того, після утеплення будинку мешканці суттєво економлять – газу використовують у 2,5 рази менше.

«Утеплили 10-ти сантиметровою мін ватою відповідно до нових стандартів. Тепліше стало набагато. Я за рік увійшов у 1000 кубів, а раніше я спалював 2500 кубів. Коли сонце, то я опалення вимикаю, а ввечері вмикаю. Немає сенсу палити. Переробили повністю покрівлю і утеплили. Якість робіт дуже хороша. Ми дуже дякуємо всім, хто нам допомагав», – сказав чоловік.

Нагадаємо, 19 листопада 2017 року в двоповерховому будинку на вулиці Троянівськії 13/1, (стара назва вулиці Якіра) утворилися величезні тріщини і стала обвалюватися стеля.













Будинок до капремонту











 

Тегі: Ремонт, Житомир, будинок
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: