Сьогодні: Пт, 29-03-2024    12:09:30
Житомир » Новини » Житомирська область » 2018 » Ноябрь » 20 » 14:50:12

В Житомирській області почали будувати перші амбулаторії сімейної медицини. ФОТО

20-11-2018, 14:50:12 971 Коментарі 0 Читать на русском

В Житомирській області почали будувати перші амбулаторії сімейної медицини. ФОТО
В Житомирській області уже почали будувати 3 амбулаторії нового типу із житлом для лікарів – у с. Водотиї Брусилівського району, с. Краснопіль Чуднівського району, с. Соколів Пулинського району.

Як розповіли «Журналу Житомира» в Житомирській ОДА, це перші із 22 амбулаторій в області, які будують в рамках програми Президента України «Сільська медицина». Окрім цього, всі сучасні амбулаторії загальної практики сімейної медицини із житлом на 1-2 лікарів будуть забезпечені новим службовим транспортом.
 

«У Брусилівському, Пулинському та Чуднівському районах уже розпочали будівельні роботи. Наразі проводять розбивку території, готують основу для влаштування фундаменту. Найближчим часом роботи почнуть ще на 3 об’єктах, на решті об’єктів ведуться підготовчі роботи. Цьогоріч ми плануємо збудувати «коробку» приміщення та влаштувати накриття, внутрішні роботи будемо проводити вже наступного року. Окрім цього, кожна із 22 нових сучасних амбулаторій на Житомирщині буде оснащена службовим транспортом для медичних працівників. Наразі проводяться відповідні тендерні процедури на закупівлю 22 нових машин», – зазначив директор департаменту регіонального розвитку Євген Кульчицький.


Для будівництва амбулаторій нового зразка та на придбання службового транспорту залучені кошти державної субвенції у сумі 194,6 млн грн. Ще 10% будівництва амбулаторії співфінансують місцеві бюджети. Загальна вартість будівництва однієї амбулаторії нового зразка складає 7,2 млн грн.

Для кожної амбулаторії вже відведена земельна ділянка, виготовлена кошторисно-проектна документації та проведені відповідні тендерні торги. Типові сучасні заклади медицини будуть збудовані і в інших населених пунктах Житомирщини, де наразі проводяться підготовчі роботи.
 
Краснопіль Чуднівського району
 
 
Водотиї Брусилівського району



 
Соколів Пулинського району
  

Тегі: будівництво, Житомирська область, амбулаторія
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: