Сьогодні: Чт, 28-03-2024    23:49:02
Житомир » Новини » Армія » 2018 » Ноябрь » 20 » 17:13:11

«Якщо виживу - стану медиком»: історія про молодого хлопця з Житомирщини, який пройшов війну. ВІДЕО

20-11-2018, 17:13:11 1171 Коментарі 0 Читать на русском

«Якщо виживу - стану медиком»: історія про молодого хлопця з Житомирщини, який пройшов війну. ВІДЕО
Андрій Бідюк - молодий хлопець з Житомирської області. В інтерв'ю він розповів, як війна на Донбасі змінила його життя і привела в медицину.

Ще до початку війни хлопець поступив в медичний коледж, але його відрахували за неуспішність. Після цього підписав контракт з 30-ю механізованою бригадою, служив більше року, інформує РБК-Україна.

"Якщо виживу - стану медиком", - таку обіцянку дав собі в зоні бойових дій Андрій, йдеться в сюжеті "5 каналу".
 

"Я від цих машин в радіусі 100 метрів лежав у ямі півтори години. Я собі все життя там розписав, і про Бога згадав, і почав молитися, і сказав собі: виживу - піду по медицині", - згадує Андрій.


24-річний хлопець згадує 2014 рік на фронті. Спочатку в зоні АТО виконував обов'язки санітарного інструктора батареї. На фронті отримав осколкові поранення і контузію. Після боїв під Дебальцевим став начальником медичного пункту батальйону.
 

"Іноді вдавалося рятувати, і цивільним допомагав, і дітям, і дорослим, і літнім, і хлопцям-побратимам і навіть полоненим допомагав сепаратистам. Перед цим чотири наших хлопця потрапили в полон, треба було поміняти, я їх підліковував", - розповів він.


Після демобілізації прийняв рішення стати дипломованим медиком і відновився в навчанні, став вчитися на відмінно. Він пройшов практику у місцевій поліклініці. Хоче рятувати людські життя, мріє працювати в реанімації.

"Він проявляє себе як активний студент, як майбутній хороший працівник. Якщо дитина хоче і має прагнення, то ми завжди допоможемо", - розповідає старша медсестра денного стаціонару міської поліклініки Інна Кваша.

До речі, у Андрія - чотири молодші сестри. Одна з яких за прикладом брата пішла до лав ЗСУ і вже підписала контракт.
 
 

Тегі: боєць, АТО, медик, війна, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: