Сьогодні: Сб, 20-04-2024    16:26:09
Житомир » Новини » Кримінал » 2018 » Ноябрь » 21 » 17:48:07

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перекриття доріг в Житомирській області

21-11-2018, 17:48:07 1046 Коментарі 0 Читать на русском

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перекриття доріг в Житомирській області
21 листопада в Житомирській області та у низці інших регіонів держави тривають масові заходи водіїв транспортних засобів на єврономерах. За попередніми підрахунками поліції, на Житомирщині зафіксовано 100 учасників акції та 50 авто.

Через блокування доріг водіями рух авто частково обмеженим Житомирському районі (с. Грозине, траса М-07; с. Березина, траса М-06).

«Кожен громадянин має гарантоване Конституцією України право на мирний протест. Водночас обов’язком органів державної влади, зокрема Нацполіції, є не лише забезпечити права учасників таких мирних зібрань, а й не допустити порушення конституційних прав інших громадян, які не є учасниками цих масових заходів. Зокрема, їхнього права на вільне пересування», - зазначають в Головному управлінні Національної поліції в Житомирській області.

За фактом блокування доріг у Житомирській області поліція вже відкрила і розслідує кримінальне провадження в рамках статті 279 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт, арешту і позбавлення волі.

Як повідомляв «ЖЖ», акція протеста «За доступне розмитнення» стартувала зранку 20 листопада на об’їзній дорозі Житомира поблизу села Вереси. Пізніше вона перемістилась до села Березина на трасі Київ-Чоп.

Тегі: поліція, перекриття доріг, Житомирська область
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: