Сьогодні: Чт, 28-03-2024    11:17:30
Житомир » Новини » Суспільство » 2018 » Ноябрь » 29 » 18:17:46

Мати дитини, яка померла в житомирській лікарні, вимагає покарати медиків. ВІДЕО

29-11-2018, 18:17:46 2318 Коментарі 0 Читать на русском

Мати дитини, яка померла в житомирській лікарні, вимагає покарати медиків. ВІДЕО
У Житомирі кілька десятків мам прийшли під Облдержадміністрацію вимагати розслідування розслідування смерті немовляти, яке померло після лікування в реанімації.

Мама хлопчика впевнена, що діагноз установили неправильно і три тижні лікували дитину в реанімації за хибною схемою. Вона звернулася до правоохоронців, але медиків на час розслідування від роботи не відсторонили, йдеться в сюжеті ТСН.

На початку листопада у всіх трьох її дітей діагностували застуду. Старші - одужали, а Ігоря через тиждень дільничний направив до лікарні. Там, як каже жінка, ніяк не могли встановити діагноз, підозрювали і кишкову інфекцію, отит, і пієлонефрит.
 

«З перших днів я бачила, що неправильно поставлений діагноз, з перших днів я просила направте нас на Київ. Вони запевняли, що дитина йде на поправку», - каже жінка.


Проте через три тижні дитина померла. Причиною смерті медики вважають сепсис. Обурені батьки звернулися до правоохоронців. У поліції відкрили кримінальне провадження і почали розслідувати дії лікарів.

Почали розслідування і в обласному управлінні охорони здоров’я. Засідання закрите, на нього пускають тільки батьків померлого хлопчика і пропонують погодитися на ексгумацію.

«На жаль, батьки відмовились від розтину і тому буде проводитись комісія за історією хвороби», - розповідають лікарі.

Медики реанімації, де померла дитина, від роботи не відсторонені. Адже їхні керівники впевнені, лікарі діяли правильно, тож можливо, помилки припустився дільничний лікар, який спостерігав за дитиною на початку хвороби.

Чому ж відмовили мамі, яка кілька разів просила відправити дитину на лікування до столиці, чиновники не знають.
 

«Вони повинні були направити, але якщо дитина була важка і, не дай Бог, вона по дорозі до Києва померла, то було б ще гірше. Тоді сказали б, що лікарі не розібралися і спеціально скинули», - розмірковує заступник керівника департаменту охорони здоровя Житомирської  ОДА Віктор Лучків.


Свої висновки експертна комісія обіцяє оприлюднити в грудні. Мати померлого хлопчика каже, якщо медиків не покарає, дійде до Європейського суду.


Тегі: лікування, смерть, лікарня, Житомир, дитина
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: