Сьогодні: Пт, 29-03-2024    09:42:26
Житомир » Новини » Суспільство » 2018 » Ноябрь » 30 » 12:34:01

Україна заборонила в'їзд чоловікам-росіянам віком 16-60 років

30-11-2018, 12:34:01 1040 Коментарі 0 Читать на русском

Україна заборонила в'їзд чоловікам-росіянам віком 16-60 років
Громадянам Росії чоловічої статі, яким від 16 до 60 років, обмежили в'їзд до України. Про це заявив на нараді з президентом України голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал, інформує BBC.
 

"В пунктах пропуску здійснюються посилені заходи контролю, на сьогодні обмежено в'їзд іноземців, перш за все, це громадян Російської Федерації, здійснюється непропуск громадян Російської Федерації віком від 16 до 60 років, чоловічої статі", - сказав він.


При цьому у випадку поїздки з гуманітарною метою російських чоловіків пускатимуть.

"У разі обстановки гуманітарного характеру пропуск громадян Російської Федерації, які їдуть там на похорони чи з якоюсь іншою метою, ми пропускаємо", - сказав він.

Президент Порошенко уточнив, що це "заходи, які заважають Російській Федерації формувати тут загони приватних армій... і не дати провести операції, які вони намагалися провести у 2014 році".

Президент також заявив, що виступає за посилення вимог реєстрації громадян Росії, які знаходяться в Україні, особливо в областях, де воєнний стан.
 

"Я би посилив вимоги до реєстрації, особливо в областях, в яких введений воєнний стан, щодо громадян Російської Федерації. Пропозиції прошу внести мені протягом 24 годин на затвердження", - сказав Порошенко.


У прес-службі Держприкордонслужби України повідомляють, що громадяни Росії чоловічої статі віком 16-60 років від самого початку збройної агресії належать до групи ризику і щодо них здійснювався посилений прикордонний контроль.

Тегі: кордон, Україна, росіяни, Росія
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: