Сьогодні: Чт, 28-03-2024    15:57:55
Житомир » Новини » Кримінал » 2018 » Декабрь » 12 » 18:34:37

Різня у Глобалі. Неадеквата з ножем суд відправив під домашній арешт

12-12-2018, 18:34:37 2700 Коментарі 0 Читать на русском

Різня у Глобалі. Неадеквата з ножем суд відправив під домашній арешт
8 грудня в житомирському ТРЦ "Глобал UA" неадекватний чоловік накинувся на власника одного з бутіків. В результаті бійки 25-річний підприємець Іван Кришталь отримав серйозні ножові поранення.

Ця кривава подія стало свого роду іспитом для служби безпеки та менеджменту торгово-розважального центру. Іспит не складено, а відвідувачам "Глобалу" та орендарям його торгових площ в разі виникнення нештатних ситуацій, мабуть, слід розраховувати тільки на власні сили і допомогу випадкових людей.

Так це і було під час різанини, яка сталася в суботу, 8 грудня близько 15.15 пополудні в ТРЦ, недалеко від кас гіпермаркету "Ашан". Принаймні, про це говорять свідки події, з якими поспілкувався кореспондент тижневика "Субота".
 

"Вони були обидва неадекватні - чоловік і жінка. Підійшли до нашого бутіку з візком з "Ашану", в якому сиділа дівчинка років шести. Жінка зайшла і стала розглядати сукні, а чоловік сперся біля входу на турнікет "антизлодій", який і так неміцно закріплений. Продавчиня, моя напарниця Олена, попросила чоловіка не спиратися. Він їй грубо щось відповів і став навмисно розхитувати турнікет. Тоді до відвідувача підійшов наш директор - Іван Олександрович. Попросив відвідувача не псувати майно. той грубо відповів: "Не вказуй мені". Іван попросив його вийти з магазину. Той почав бити нашого директора - вдарив кулаком по обличчю. Дружина цього чоловіка теж почала грубіянити всім. Чоловік схопив декоративну ялинку, яка стояла біля входу, і вдарив Івана. Зав'язалася бійка. Я побігла кликати батька Івана (він був в іншому нашому магазині, у нас у "Глобалі" дві "точки"), Олександра Івановича, Олена в цей час намагалася розняти забіяк. Коли прибіг Олександр Іванович, неадекватний відвідувач дістав складаний ніж і полоснув Івана по обличчю. Я намагалася знайти охоронців, оббігла весь "Глобал", - їх ніде не було. А охоронці з "Ашана" відмовилися допомогти - типу, "не їхня територія". Викликала поліцію і "швидку". Швидка їхала 40 хвилин, поліція - хвилин 30, а після поліції прибула і охорона "Глобалу", - розповіла продавець бутіку Оксана.


Продавчиня бутіку Оксана

"Весь цей час цей неадекватний відвідувач (я так і не зрозуміла, п'яний він чи під наркотиком, але неадекватний - це точно) продовжував бігати з ножем - його ніхто не міг заспокоїти: не тримали, а й не давали піти. Коли одна продавщиця з сусіднього магазину, Віка, запитала: "Як ви можете - у вас же маленька дитина!" - дружина цього неадеквату кинулася на неї з кулаками. Тут же підлетів її чоловік і вдарив дівчину головою об скляну вітрину. Після цього його повалили на підлогу четверо хлопців, що стояли поруч. Він страшно кричав. Що дивно, їхня донька сиділа у візку, як ніби нічого не відбувається", - пояснила свідок поножовщини.
 

Обеззброїв психопата з ножем простий хлопець "з вулиці"

Співрозмовниця журналіста, Оксана, не змогла пригадати, куди подівся ніж. Про це розповіла інша свідок, Валентина, вона працює продавцем в сусідньому відділі.
 

"Мене найбільше обурює, що: крики, бійка, кров, а співробітників охорони "Глобалу" більше півгодини не було. А охоронці "Ашана", всі з радіостанціями, але ніби не бачать нічого. Обеззброїв людину з ножем простий хлопець "з вулиці" - Діма. Його дружина тут працює, він зайшов провідати її. Ніж відскочив сюди ось, до мого прилавка. Я вийшла з-за прилавка і прикрила ніж собою, щоб дружина цього бешкетника не схопила, поки поліція не приїхала", - розповіла Валентина.



Продавчиня з «Глобалу» Валентина
 

"Нападник явно був під дією чи алкоголю, чи якогось наркотика"

 

На думку потерпілого Івана Кришталя, нападник явно був під дією чи алкоголю, чи то якогось наркотику - так нормальні люди не поводяться. Але запаху горілки від нього не відчував. У зовнішньому ж вигляді свого кривдника він нічого незвичайного не помітив.

"Але він був налаштований на конфлікт, шукав його і знайшов", - резюмував підприємець.

 

Іван Кришталь

Як повідомляє тижневик "Субота", чоловіка що напав з ножем звуть Олексій Харитонов. Його звинувачують у злочині, передбачене ст.296 ("хуліганство") Кримінального кодексу України. 10 грудня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Олексій Харитонов, який напав з ножем на власника бутіка / Фото "Субота"

Тегі: Житомир, бійка, ТРЦ Глобал
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: