Сьогодні: Вт, 23-04-2024    11:09:15
Житомир » Новини » Події » 2019 » Январь » 27 » 19:29:13 оновлено: 19:55:13

У школі в Житомирі рухнула стеля під час уроку в класі першокласників

27-01-2019, 19:55:13 1805 Коментарі 0 Читать на русском

У школі в Житомирі рухнула стеля під час уроку в класі першокласників
У Житомирській міській гуманітарній гімназії №23 імені М.Очерета в одному з класів впала балка. Про це розповіли батьки учнів навчального закладу. За їхніми словами, подія сталася 24 січня під час уроків у класі, де навчаються першокласники.

Батьки стурбовані тим, що старе приміщення гімназії, де навчаються молодші класи, після такого випадку можуть закрити через аварійний стан, декому вже повідомили, що доведеться «потіснитися», передає Житомир інфо.

«Дітей з 1-Б, де це сталося, переводять навчатися у нашу аудиторію. А наші діти залишився без приміщення. 25 січня ми ходили до т.в.о. директора гімназії, яка повідомила, що без класу наші діти будуть щонайменше рік», - написала читачка.

Заступник мера Житомира Вікторія Краснопір підтвердила інформацію про подію, що сталася в гімназії №23, додавши, що ніхто не постраждав.

За її словами, в управлінні капітального будівництва Житомирської міської ради терміново була створена робоча група, яка наразі проводить експертизу з метою запобігання подібним випадкам.

В управлінні капітального будівництва розповіли, що насправді балки не впали, але між ними провалилася стеля.

«Наразі тривають роботи по термосанації даного приміщення гімназії. Будівельники утеплювали горище і розкладали мінеральну вату. Під час цього хтось з працівників пошкодив перекриття. В результаті балки не впали, але між ними утворився отвір, приблизно півметра. Приміщення старе, горище час від часу затікало, прогнило, тому і стався такий випадок», - розповів про те, що сталося в гімназії, заступник начальника, головний інженер управління капітального будівництва Олександр Діхтяр.

За його словами, дітей з цього класу одразу евакуювали, надалі вирішили навчання там тимчасово не проводити, а тим часом управління капітального будівництва замовило експертний звіт даного горища.

«За висновками технічного обстеження горища, буде прийматися рішення, що робити далі: перекривати приміщення повністю чи ремонтувати частково лише проблемну ділянку», - додав Олександр Діхтяр.

Нагадаємо, на початку січня 2017 року управління капітального будівництва проводило тендер на енергоефективну термосанацію кількох навчальних закладів Житомира, в тому числі двох будівель міської гуманітарної гімназії №23.

Влітку 2016 року будівельники вчасно помітили проблему в гімназії №3, що по вулиці Грушевського в Житомирі, де через тріщину почало розвалюватись старе приміщення. Згодом було вирішено, замість аварійного, побудувати новий корпус. У серпні 2018 року мер Житомира Сергій Сухомлин розповів, що будівництво і облаштування корпусу гімназії №3 коштувало приблизно 97 млн грн. Відкриття новозбудованого приміщення гімназії №3 відбулося 1 вересня 2018 року.

Тегі: Житомир, Школа, Ремонт, діти
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: