Сьогодні: Пт, 19-04-2024    13:56:05
Житомир » Новини » Житомирська область » 2019 » Январь » 29 » 17:09:58

У лісах Житомирщини порахують кількість звірів, на яких можна полювати

29-01-2019, 17:09:58 1036 Коментарі 0 Читать на русском

У лісах Житомирщини порахують кількість звірів, на яких можна полювати
На Житомирщині завершився сезон полювання. Нині на черзі - проведення обліку лісових мешканців. Рахуватимуть мисливську фауну впродовж січня-лютого.

Про це "Журналу Житомира" повідомляє прес-служба областного управління лісового та мисливського господарства.

"По завершенню обліків користувачі угідь матимуть повну інформацію про те, яка кількість звірини кожного виду мешкає в їхньому господарстві. Виходячи з цього, вони плануватимуть біотехнічні заходи на рік та обсяги лімітів добування в наступному мисливському сезоні", - йдеться у повідомленні.

Для підрахунку кількості тварин мисливствознавці та єгері використовуватимуть різні способи обліку.
 

"Авіаційний метод нині – занадто дорогий. Обов'язково спеціалісти зважатимуть і на те, що в період, коли сніг має тверду кірку, використовувати метод прогону не можна, бо кози, олені, лані можуть пошкодити об неї ноги. Відтак рахуватимуть тварин за слідами, зі спостережних веж дивитимуться, скільки звірів підходить до годівниці, потім інформацію узагальнять", - пояснюють в управлінні.


Маючи результати моніторингу, спеціалісти аналізуватимуть динаміку чисельності за останні роки, особливості розподілу тварин на різні території, визначатимуть щільність та прогнозуватимуть чисельність мисливських тварин на наступні роки.

Тегі: Ліс, тварини, полювання, житомирщина
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: