Сьогодні: Чт, 28-03-2024    16:57:08
Житомир » Новини » Житомир » 2019 » Февраль » 6 » 10:26:55

Черговий будівельний скандал: у Житомирі поруч зі стадіоном та ДЮСШ може з'явитись житловий комплекс. ФОТО

06-02-2019, 10:26:55 1551 Коментарі 1 Читать на русском

Черговий будівельний скандал: у Житомирі поруч зі стадіоном та ДЮСШ може з'явитись житловий комплекс. ФОТО
У Житомирі назріває черговий скандал, пов'язаний з будівництвом житлового будинку. Так, 5 лютого на територію Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи №2, що поруч зі стадіоном «Спартак», заїхала вантажівка з будівельними матеріалами.

Через територію школи вона прямувала на сусідню ділянку, Хлібну 22-б, де планується будівництво житлового комплексу з торгово-офісними приміщеннями.

За інформацією сайту novobudovy.com, по вулиці Хлібній 22-б, будівельна компанія «АртХаус» з міста Хмельницький, має намір побудувати 10-поверховий житловий будинок, ЖК «Олімп».

Як повідомляє Житомир інфо, на сесії міської ради 18 грудня 2018 року депутати проголосували за розірвання договору на оренду за цією адресою. Однак орендар продовжує будівельні роботи на ділянці.
 

«Машину ми цю не замовляли, та чому вона тут знаходиться на території мені не зрозуміло. Тому я викликав поліцію, щоб встановити факт і розібратись в ситуації, що тут робить ця машина на стадіоні, з яких підстав вона тут знаходиться. Але побачив, що тут починається будівництво, напевно, вигрузка матеріалів, тому що ця машина приїхала загружена, а ось поруч, на вулиці, стоїть ще один автомобіль. Це говорить про те, що автомобілі будуть розгружати якийсь груз. Тому мені дуже боляче, адже прийнято рішення сесією Житомирської міської ради від 18 грудня 2018 року припинити користуватися земельною ділянкою», - говорить директор Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи з футболу «Полісся» Валерій Шевчук.


Натомість забудовник запевняє: компанія має право на користування ділянкою, адже договір оренди був розірваний тільки однією стороною - міською радою.

«Це наша машина, ми заїжджали на територію, тому що ми працюємо і огородження встановлюємо тільки на своїй земельній ділянці. Ні в якому разі на територію школи ми не хочемо залазити і не будемо. На сьогоднішній момент ділянка знаходиться в оренді у ФОП «Литвиненко» і договір оренди діє. Адже договір оренди не може бути розірваним в односторонньому порядку. Школа звернулася, що переїжджаємо через їхню дорогу, але, наскільки мені відомо, це дорога загального користування. Тут буде проходити будівництво торгово-офісного центру з вбудованими житловими приміщеннями на верхніх поверхах», - запевняє співзасновник ТОВ «Артхаус Полісся» Андрій Добжанський.

Юрист орендаря додає, що рішення про скасування оренди було прийнято з порушеннями, тому вони звернулися до суду.
 

«Відбулось підготовче засідання, де орендарем була подана заява про забезпечення позову. Основною вимогою якої було призупинити дію рішення, яке, на наш погляд, є незаконне і з порушенням чинного законодавства. У зв'язку з цим судом були досліджені матеріали справи і визначено, що дійсно, дане рішення прийнято з повним порушенням процедури прийняття даного рішення. Тому судом, вбачаючи дані підстави, була задоволена заява про забезпечення і призупинено дію даного рішення», - каже юрист орендаря Вікторія Вольська.


Присутні письмово зафіксували факт заїзду транспортного засобу на територію стадіону «Спартак», однак поліція тут порушення не знайшла.

Як повідомляв «Журнал Житомира», 18 грудня на сесію міської ради прийшли житомиряни з вимогою припинити незаконне, на їхню думку, будівництво багатоповерхового будинку по вулиці Шевченка.

















Реклама ЖК Олімп

Тегі: жк, Скандал, будівництво, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 1
Юрко
1 gp (Юрко)   • 11:47:18, 06-02-2019 [Материал]

Компанія зі статутним капіталом 4 тис доларів)
avatar

Інші новини Житомир: