Сьогодні: Пт, 29-03-2024    15:04:04
Житомир » Новини » Кримінал » 2019 » Февраль » 13 » 08:41:37

Прокуратура відкрила справу через погрози священикам ПЦУ на Житомирщині

13-02-2019, 08:41:37 966 Коментарі 0 Читать на русском

Прокуратура відкрила справу через погрози священикам ПЦУ на Житомирщині
Правоохоронні органи розпочали розслідування за фактом вчинення тиску на священників Православної Церкви України на Житомирщині. Про це "Журналу Житомира" повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

"Як встановлено із публікацій у засобах масової інформації, священникам, які перейшли до Православної Церкви України, від представників УПЦ Московського патріархату надходять смс-повідомлення із погрозами та закликами до покаяння тощо. Таким чином, порушується право громадян на віросповідання, що є недопустимим", - зазначають у прокуратурі.

11 лютого Житомирська місцева прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 161 КК України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань).

Наразі у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі дії, перевіряються оприлюднені у пресі факти, встановлюється безпосередня причетність осіб до вчинення кримінального правопорушення.

Досудове розслідування проводить Житомирський місцевий відділ поліції ГУНП в області, місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Нагадаємо, раніше Житомирська єпархія ПЦУ заявила, що священикам, які перейшли в Православну Церкву України, Митрополит Віссаріон розсилає СМС з погрозами.

Тегі: церква, розслідування, ПЦУ, житомирщина
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: