Сьогодні: Пт, 29-03-2024    11:18:09
Житомир » Новини » Житомир » 2019 » Февраль » 13 » 16:08:40

У 18 багатоповерхівках Житомира перевірять системи протипожежного захисту

13-02-2019, 16:08:40 963 Коментарі 0 Читать на русском

У 18 багатоповерхівках Житомира перевірять системи протипожежного захисту
У Житомирі незабором перевірять протипожежний захист житлових будинків підвищеної поверховості - висотою 10 поверхів та вище. Таких у місті нараховується 18.

Про це заявив начальник Управління ДСНС України у Житомирській області Ігор Нікітчук.
 

«Роками не вирішуються питання протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості у м. Житомирі. У жодному із 18 таких будинків системи протипожежного захисту, системи димовидалення, шляхи евакуації, електрообладнання не відповідають вимогам нормативних документів»,  – зауважив Ігор Нікітчук.


За інформацією ДСНС, після останньої пожежі в київській багатоповерхівці питання безпеки в таких будинках знову виходить на перший план, адже мешканці цих осель стають заручниками ситуації. Вже навіть є окреме доручення прем’єр-міністра України стосовно таких перевірок.

Також Ігор Нікітчук наголосив на тому, що важливим фактором, який впливає на оперативність у гасінні пожеж, є наявність мережі протипожежного водопостачання. Водночас на сьогодні у несправному стані перебувають майже 13% пожежних гідрантів.

Довідково. Вищевказана пожежа сталась у дев’ятиповерховому будинку в Подільському районі Києва. Внаслідок займання постраждав чоловік з інвалідністю. Пожежа розпочалась у квартирі на першому рівні багатоповерхівки та розповсюдилась за лічені хвилини. За словами мешканців, дим від вогню миттєво заповнив під’їзд. Вийти на вулицю заблокованим у квартирах людям було неможливо, адже у під’їзді нічого не було видно та неможливо було дихати. Дехто все ж зуміли самостійно покинути свої помешкання, інших вивели рятувальники. Були евакуйовані 30 осіб, серед яких і діти.

Тегі: висотка, перевірка, Житомир, Захист, пожежа
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: