Сьогодні: Пт, 29-03-2024    02:36:42
Житомир » Новини » Суспільство » 2019 » Февраль » 18 » 14:46:39

Щеплення від кору: батьки розповіли, чи перевіряють довідки в школах Житомира. ВІДЕО

18-02-2019, 14:46:39 1076 Коментарі 0 Читать на русском

Щеплення від кору: батьки розповіли, чи перевіряють довідки в школах Житомира. ВІДЕО
У зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації щодо захворюваності на кір у Житомирі 1 лютого ухвалили рішення не допускати до освітнього процесу у навчальних закладах дітей, котрі не отримали планову вакцинацію.

Відтепер відвідувати ПТУ, школи, дитсадочки, музичні та художні школи, заклади міського культурно-спортивного центру діти можуть лише за наявності довідки про отримання профілактичних щеплень.

Про те, чи перевіряють у навчальних закладах наявність у дітей довідки про вакцинацію розповіли батьки учнів Житомирської міської гуманітарної гімназії №23, передає Житомир лайф.
 
"Ми це вже обговорювали до початку занять, і всі, я думаю, мають. Ми маємо. Я не скажу, як де перевіряють, ми це зробили до початку навчального процесу. Всі вже знали, що потрібно довідки, і всі вже їх надали до початку навчального процесу, щоб не було зараз проблем в цей момент, все вже було зроблено на карантині", - розповіла Юлія.

"Звичайно, є довідка. Запитують про наявність довідки. Ми робили всі, то без проблем. В нас поки немає таких випадків, коли немає довідки про щеплення, по школі не знаю, як там буде", - зазначила Оксана.

"Заздалегідь не попереджали, просто проходили вчасно вакцинацію.Чув, що не будуть пускати в школу, але десь по телебаченню, в гімназії про це нічого не казали", - повідомив Олексій.

"І зі щепленнями, і з довідками прийшли в школу. Ранок, поки що не було таких випадків, щоб не було довідок у дітей. Ми попереджені були заздалегідь, що ми маємо принести обов’язково довідки на перший навчальний день. Зрозуміло, що в кого не було, то ті робили, інші діти поприходили спокійно. Медсестра контролює процес, а батьки поприносили довідки, хто не робив раніше", - розповіла Ольга.

"Дитина пішла в школу, спокійно попросили принести довідку про щеплення. Не приносив довідку, і приносити не буду, тому що такої довідки немає, дитина не проходила щеплення", - зазначив Олександр.

Нагадаємо, раніше в мерії пояснили, чому дітям без щеплення від кору заборонили ходити в школи і дитсадки.
 

Тегі: Житомир, кір, щеплення, вакцинація, довідка
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: