Сьогодні: Пт, 29-03-2024    10:29:11
Житомир » Новини » Суспільство » 2019 » Март » 21 » 08:57:02

Без матері залишилися троє дітей: родичі померлої породіллі розповіли деталі трагедії. ВІДЕО

21-03-2019, 08:57:02 5681 Коментарі 0 Читать на русском

Без матері залишилися троє дітей: родичі померлої породіллі розповіли деталі трагедії. ВІДЕО
У недбалості, що призвела до смерті породіллі та її немовляти, звинувачують медиків мешканці села Пекарщина на Житомирщині. Для 36-річної жінки, це були четверті пологи. Утім вони виявилися фатальними

Спочатку народилася мертва дівчинка, а за кілька годин чоловіка сповістили і про смерть дружини, повідомляє ZIK.

Чоловік померлої, Олександр, досі не може оговтатися від смерті дружини. Згадує, до останнього Надія почувалася добре. Вночі, коли почалися перейми, сама розбудила чоловіка і почала збиратися до пологового – ніщо не віщувало біди.
 

«Не перша вагітність у неї. Каже: збирай речі дитинці й мені. Медсестричка зі мною була в коридорі, потім комісія вийшла, сказала, що роблять операцію, потім до мене вийшли і сказали, якось там по-науковому, що привіз би я її і ввечері, все рівно вона б живою не була», – розповів чоловік померлої Олександр Качура.


Донька Надії та Олександра народилася мертвою. Згодом у породіллі почались ускладнення. Одному з родичів навіть довелося мчати до Житомира по кров для переливання – 30 кілометрів розбитої дороги Володимир здолав за 15 хвилин. Рідні впевнені, що лікарі не захотіли робити кесарів розтин, який міг врятувати немовля, та до останнього приховували стан матері.
 

«Я летів 130-140 км за годину, я порушував по світлофорах, може ще мені штраф якийсь прийде, я порушував, я задав їй питання: «Це я не вспів?». Вона мені сказала: «Хоч ви цю кров привезли б вчора, вона б не допомогла, ми знали, але ми мовчали». Вона мені ще сказала: «А у вас є на кесарів розтин 10 000?» – сказав племінник чоловіка померлої Володимир Каленін.


У лікарні переконують, що ускладнення в породіллі почалися раптово, медики робили все, що могли, та стан жінки був украй важким.
 

«Це важкі ускладнення, попередньо встановлено діагнози – емболія навколоплідними водами. Були залучені спеціалісти з області, було терміново розпочате ще нашими силами оперативне втручання, були викликані працівники з обласної лікарні, але, на жаль, жінку врятувати не вдалось», – прокоментував головний лікар Черняхівської лікарні Віталій Ніколайчук.


Чи дійсно мала місце лікарська помилка або халатність, – уже з’ясовує поліція.
 

«Відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією частина друга ст. 140 – це невиконання медичним працівником професійних обов’язків. Призначено низку експертиз, які допоможуть встановити обставини та причини смерті матері та дитини», – сказала керівник відділу комунікації ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.


Після смерті Надії без мами залишилося троє її дочок – дівчаткам сімнадцять, чотири та один рочок.
 

Тегі: породілля, лікарі, смерть, лікарня, житомирщина
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: