Сьогодні: Чт, 28-03-2024    20:58:40
Житомир » Новини » Суспільство » 2019 » Март » 29 » 17:03:02

У Житомирі готуються відкрити підземелля, на облаштування якого витратили майже 200 тисяч

29-03-2019, 17:03:02 2297 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі готуються відкрити підземелля, на облаштування якого витратили майже 200 тисяч
Житомирське підземелля нарешті облагородили та накрили броньованим склом. Крім того, за кілька днів інвестор, який погодився виготовити інсталяцію для її розміщення у підземеллі, завершить роботи.  

Про це в коментарі Житомир лайф розповів начальник управління капітального будівництва міської ради В’ячеслав Глазунов.
 

«Ця інсталяція, у вигляді старовинних глечиків, бочок і тому подібних речей, як тільки її закінчать робити, буде поміщена всередину підземелля. Наступного тижня це все має бути готове. Нам необхідно буде зняти скло, яке підрядник вже встановив, розмістити там інсталяцію і знову накрити склом. Також ми там встановимо підсвітку», — пояснив В’ячеслав Глазунов.


Варто зазначити, що вартість першого проекту реконструкції мала обійтися приблизно у 450 тисяч. Але зважаючи на відсутність коштів у міському бюджеті, зробили інший, дешевший проект.

«Перший проект з трикутним куполом, таким як в Одесі, вартував 450 тисяч гривень. Від нього відмовилися у зв’язку з браком коштів та розробили новий. Вартість реалізації цього проекту — 190 тисяч гривень. Можливо, трохи дешевше», — розповів чиновник.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року, під час ремонту вулиці, екскаватор провалився в підземеллі, яке виявилося старовинними підвалами. За задумом, їх вирішили перетворити в цікавий туристичний об'єкт.




Тегі: туризм, підземелля, Благоустрій, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: