Сьогодні: Чт, 25-04-2024    03:15:39
Житомир » Новини » Кримінал » 2019 » Апрель » 3 » 11:14:42

Чиновник та його родичі, що експлуатували вихованців інтернату, сядуть на лаву підсудних

03-04-2019, 11:14:42 1085 Коментарі 0 Читать на русском

Чиновник та його родичі, що експлуатували вихованців інтернату, сядуть на лаву підсудних
У Житомирській області судитимуть директора Тетерівського дитячого будинку-інтернату, його доньку та затя, які використовували для особистих цілей вихованців з особливими потребами. Про це "Журналу Житомира" повідомляє прокуратура Житомирської області.

"Директора будинку-інтернату, що в Житомирському районі, а також його доньку та зятя, які працювали вихователями, обвинувачують у тому, що вони, зловживаючи своїм службовим становищем, неодноразово, протягом тривалого часу, з метою незаконного збагачення, використовували  вихованців інтернату для трудової експлуатації", - інформує відомство.

Будучи нездатними повною мірою оцінювати й усвідомлювати свої дії та приймати самостійні рішення, вихованці змушені були займатися важкими роботами.
 

"На ринку розвантажувати розфасовану у мішки цибулю, у лісі вантажити зрізану деревину, на присадибних ділянках розкидувати чорнозем, переносити пісок і будівельні матеріали, виконувати інші роботи при ремонті приміщень і у квартирі зятя директора інтернату", - повідомляє прокуратура.


Справу розглядатиме Житомирський районний суд. Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років.

Нагадаємо, директор Тетерівського інтернату підозрювався в експлуатації вихованців закладу для важкої роботи на житомирському ринку. 19 серпня 2018 року на сайті Головного управління Нацполіціі Житомирської області з'явилися деталі розслідування незаконної трудової експлуатації.

Тегі: експлуатація, інтернат, суд, житомирщина
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: