Сьогодні: Чт, 28-03-2024    22:54:33
Житомир » Новини » Політика » 2019 » Апрель » 25 » 16:38:35

Зеленський відреагував на закон про мову: обіцяє розібратися після вступу на пост президента

25-04-2019, 16:38:35 1067 Коментарі 1 Читать на русском

Зеленський відреагував на закон про мову: обіцяє розібратися після вступу на пост президента
Переможець другого туру виборів президента України Володимир Зеленський звернувся до українців у зв'язку із ухваленням парламентом закону про українську мову.

Він наголосив, що держава має сприяти розвитку української мови. Про це він написав на своїй офіційній сторінці у Facebook, передає "Обозреватель".

Водночас, на думку Зеленського, закон був ухвалений "без попереднього широкого обговорення з громадськістю".
 

"Українська мова — єдина державна мова в Україні. Так було, так є і так буде. Щодо цього питання — жодних компромісів", — заявив Зеленський.


Він зазначив, що розвиток української мови має відбуватися "шляхом створення стимулів і позитивних прикладів, а не заборон і покарань, ускладненням бюрократичних процедур, множенням кількості чиновників замість скорочення", — пояснив переможець президентських виборів.

 

"Складно спрогнозувати наслідки ухвалення цього закону — остаточний текст, з урахуванням всіх правок, поки недоступний. Після мого вступу на посаду президента буде зроблений ретельний аналіз цього закону, щоб переконатися, що в ньому дотримані всі конституційні права та інтереси усіх громадян України", — обіцяв Зеленський.


На думку Зеленського, в Україні мають бути ухвалені закони і рішення, які допомагають консолідувати суспільство, а не навпаки.

Як повідомляв, 25 квітня Верховна Рада України проголосувала в цілому за законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної". За відповідний документ проголосували 278 народних депутатів, проти - 38.

Тегі: закон, мова, українська мова, зеленський
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 1
Юрко
1 gp (Юрко)   • 19:36:21, 25-04-2019 [Материал]

Мова неважлива)))
avatar

Інші новини Житомир: