Сьогодні: Пт, 29-03-2024    15:50:08
Житомир » Новини » Влада » 2019 » Май » 7 » 07:50:35

У Житомирі затримали начальника управління міськради: чиновник отримував «відкати» на тендерах. ФОТО

07-05-2019, 07:50:35 1023 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі затримали начальника управління міськради: чиновник отримував «відкати» на тендерах. ФОТО
СБУ спільно з поліцією затримали у Житомирі посадовця міськради, який налагодив механізм отримання хабарів від підприємців. Затримання відбулося 6 травня у центрі Житомира по вулиці Театральній. Як стало відомо «Журналу Житомира», затриманим є Юрій Мостович - начальник Управління житлового господарства ЖМР.

«Оперативники спецслужби встановили, що посадовець Житомирської мерії вимагав хабарі від представників комерційних структур-переможців торгів на проведення за бюджетні кошти робіт із ремонту об’єктів комунальної власності міста. У середньому сума неправомірної вигоди складала десять відсотків від вартості тендерної угоди», - інформує прес-центр СБУ.

Правоохоронці затримали чиновника після передачі йому представником будівельної фірми чергового «відкату» - 10% від 270 тисяч гривень бюджетних коштів, перерахованих раніше на рахунок приватного підприємства.

Наразі вирішується питання щодо відсторонення хабарника від займаної посади, оголошення йому підозри в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. 

Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.



ФОТО: СБУ

ФОТО: Юрій Мостович, Житомирська міськрада

Тегі: Житомир, хабар, чиновник, міськрада, відкат
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: