Сьогодні: Вт, 23-04-2024    19:42:46
Житомир » Новини » Політика » 2019 » Май » 8 » 16:46:43

Без пенсій і пільг: Кабмін оголосив незаконними паспорти РФ в ОРДЛО і готує санкції

08-05-2019, 16:46:43 1088 Коментарі 1 Читать на русском

Без пенсій і пільг: Кабмін оголосив незаконними паспорти РФ в ОРДЛО і готує санкції
Кабінет міністрів України визнав недійсними паспорти Росії, які видаються на окупованому Донбасі указом президента РФ Володимира Путіна. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу, 8 травня, повідомляє "Обозреватель".

"Паспорти РФ визнані незаконними при перетині державного кордону, а також при використанні на території нашої держави", — сказав він.

За його словами, роздача фейкових паспортів — ще один крок Росії у гібридній війні.
 

"Чому фейкові? Бо всі ми розуміємо, що це незаконно за будь-яких міжнародних норм. Ми ніколи не визнаємо і не будемо визнавати громадянство, яке видає країна-агресор", — сказав Гройсман.


Прем'єр порівняв це з тим, як нацистська Німеччина роздавала аусвайси на окупованих українських землях.

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш також повідомив в Twitter рішення Кабміну.
 

"Уряд підтримав наші пропозиції у відповідь на незаконний указ президента РФ про видачу паспортів жителям окупованої частини Донбасу. За порушення норм міжнародного права, з метою захисту інтересів, не будуть визнаватися документи, видані низкою уповноважених органів РФ", - написав він.


У свою чергу, прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Москва продовжить видавати паспорти Російської Федерації жителям окупованого Донбасу.

"Яка може бути реакція Кремля? Кремль продовжить видавати паспорти тим громадянам, які побажають і які підпадають під дію президентського указу", - сказав він.

Також Кабінет міністрів може позбавити соціальних виплат і пенсій громадян України, які отримали російські паспорти в так званих ДНР і ЛНР.
 

"Ініційовано опрацювання пропозиції щодо внесення громадян, які отримали паспорти РФ у спосіб, що порушує міжнародне право і загрожує суверенітету нашої держави, до бази даних з подальшим позбавленням їх статусу бенефіціара щодо отримання соціальних виплат чи пенсій з боку України", – повідомила міністр у справах ветеранів Ірина Фриз.


Також в уряді заявили, що незаконні паспорта визначатимуть по пунктам видачі в Ростовській області РФ і дат оформлення.

Нагадаємо, Володимир Путін підписав указ, який дозволяє мешканцям окремих районів Донецької та Луганської областей отримувати громадянство Росії. Україна у відповідь звернулася до Радбезу ООН, оскільки рішення Росії порушує Мінські домовленості. Президент України Петро Порошенко заявив, що таким чином Кремль спробує "анексувати Донбас або створити російський анклав в Україні". Новообраний український президент Володимир Зеленський зазначив, що таким чином Росія визнала той факт, що вона є країною-агресором.
 

Тегі: окупація, паспорт, донбас, РФ
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 1
Юрко
1 gp (Юрко)   • 19:58:10, 08-05-2019 [Материал]

Дуже правильне рішення.
avatar

Інші новини Житомир: