Сьогодні: Пт, 19-04-2024    07:51:10
Житомир » Новини » Кримінал » 2019 » Май » 17 » 10:05:48

Розбірки азербайджанської діаспори: затримані організатори та виконавці вбивства на Житомирщині. ФОТО

17-05-2019, 10:05:48 1595 Коментарі 0 Читать на русском

Розбірки азербайджанської діаспори: затримані організатори та виконавці вбивства на Житомирщині. ФОТО
Правоохоронці затримали членів зухвалого бандитського угрупування, серед яких організатор та виконавці замовного убивства, яке сталося 15 травня на Житомирщині. Про це повідомив начальник ГУ Нацполіції Житомирської області Вячеслав Печененко.
 

"Увечері поблизу камнеобробного цеху у с. Кам’яному Броді Коростишівського району двоє чоловіків відкрили стрільбу убік інших трьох та смертельно травмували одного з них, поціливши у голову. Нападники зникли, пересуваючись на мотоциклі.

У нас є достатні підстави вважати, що організатор цього замовного вбивства - громадянин Азейбарджану, якого було затримано нашими розшуківцями ще у лютому 2018 за учинення іншого умисного вбивства приватного підприємця у 2016 у Житомирі на очах свідків посеред білого дня. Однак досьогодні (три роки потому) немає вироку щодо чоловіка, а сам він, сплативши заставу визначену судом у півмільйона гривень, спокійно ходить вулицями міста", - зазначив Печененко.


За інформацією поліції, причина вбивства - задавнений конфлікт всередині азербайджанської діаспори щодо розподілу сфер впливу.

"Введена мною "Сирена" відразу після отримання повідомлення про злочин дала результат - патрульні помітили схожий мотоцикл на околиці Житомира, що рухався по автодорозі Київ-Чоп у напрямку столиці. Вимогу поліцейських про зупинку мотоцикліст проігнорував, тож патрульні розпочали переслідування та на території Київської області затримали громадянина Азербайджану, 1982 року народження", - розповів начальник ГУНП.

Цього ж дня, 16 травня, слідчі та "КОРД" затримали ще трьох осіб, усі азербайджанці, серед них ймовірний організатор умисного вбивства та виконавець злочину. Третій - співвласник одного з кафе в Житомирі, де під час подальшого обшуку були знайдені патрони.

У фігурантів справи вилучено пістолет ТТ, гранати, боєприпаси, їм оголошено про підозри в умисному вбивстві та незаконному зберігання зброї та боєприпасів. Поліція клопоче про взяття усіх чотирьох під варту без можливості внесення застави.










Тегі: затримання, вбивство, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: