Сьогодні: Вт, 23-04-2024    14:06:38
Житомир » Новини » Суспільство » 2019 » Май » 31 » 11:26:15

Верховний Суд постановив, що нещеплені діти не можуть відвідувати дитячий садок

31-05-2019, 11:26:15 1077 Коментарі 0 Читать на русском

Верховний Суд постановив, що нещеплені діти не можуть відвідувати дитячий садок
Верховний Суд України своїм рішенням підтвердив, що вакцинація є обов’язковою, а невакцинованим дітям не можна відвідувати дитячі садочки. У постанові Верховного Cуду зазначається, що держава має забезпечити дотримання оптимального балансу між реалізацією права дитини на дошкільну освіту та інтересами інших дітей. 

Коли індивідуальний інтерес протиставляється загальному інтересу суспільства, загальне благо на безпеку та охорону здоров’я має перевагу.

Батьки можуть обирати форму навчання дитини, але держава встановлює певні правила реалізації такого права, щоби враховувались не лише права дитини на дошкільну освіту, а й забезпечувалась безпека та здоров'я всіх дітей.

Це рішення - остаточне у справі, яка розглядається в судах різних інстанцій ще з 2016 року, та не підлягає оскарженню. 

Тоді до суду звернулася матір, чию невакциновану дитину відмовилися приймати до садочку. Жінка вбачала в цьому порушення права свого сина на освіту, а робити щеплення відмовилася “через недовіру до вакцин”. І хоча спочатку Славутський міський районний суд Хмельницької області задовольнив її позов, садочок оскаржив це рішення.

До слова, Верховний Суд не отримав переконливих аргументів про те, чому якості вакцин не можна довіряти.

Як повідомлялося раніше, згідно зі ст. 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних захворювань», дітям, які не отримали профілактичних щеплень відповідно до календаря, відвідування дитячих закладів не дозволяється.

Тегі: суд, дитсадок, діти, щеплення, вакцинація
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: