Сьогодні: Чт, 25-04-2024    18:27:23
Житомир » Новини » Кримінал » 2019 » Август » 13 » 11:39:09

У Житомирі затримано активіста, який вимагав $30 000 від керівника підприємства. ОНОВЛЕНО

13-08-2019, 11:39:09 2002 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі затримано активіста, який вимагав $30 000 від керівника підприємства. ОНОВЛЕНО
У Житомирі затримали очільника однієї з громадських організацій, який вимагав від керівника підприємства 30 тисяч доларів за неперешкодження у роботі підприємства шляхом створення довкола нього негативного суспільного резонансу.
 

"Активіст, добре знаний у Житомирі, був затриманий у першій половині дня 13 серпня в одному з престижних розважальних комплексів обласного центру після передачі йому 5 тисяч доларів США", - інформує ГУ Нацполіції у Житомирській області.


Повідомляється, що чоловік, побачивши правоохоронців, намагався приховати щойно отримані гроші, проте усі його дії відповідним чином зафіксовані.

"Встановлено, що керівник громадської організації неодноразово звертався особисто та надсилав смс-повідомлення очільнику підприємства з вимогами сплати коштів (одноразово - 30 тисяч доларів США та щомісячно – по 5 тисяч доларів США) за неперешкодження у його діяльності. У разі незгоди активіст обіцяв використати наявні ресурси громадськості для створення керівникові негативного іміджу та звільнення його у зв’язку з цим з посади", - повідомляє поліція.

За подібні дії активісту може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

За інформацією сайту Житомир інфо, затриманим активістом є Олександр Громов. Він керує громадською організацією "Захист та справедливість" та ГО "Молодіжне об'єднання "Молода опозиція".






ФОТО: СБУ


ФОТО: Житомир інфо, Олександр Громов за трибуною під час сесії облради

Тегі: затримання, Житомир, активіст
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: