Сьогодні: Сб, 20-04-2024    15:39:10
Житомир » Новини » Події » 2019 » Октябрь » 17 » 12:58:05 оновлено: 13:14:32

Скандальний Олег Гладковський (Свинарчук) намагався вилетіти з України і був затриманий

17-10-2019, 13:14:32 801 Коментарі 0 Читать на русском

Скандальний Олег Гладковський (Свинарчук) намагався вилетіти з України і був затриманий
Фігурант журналістського розслідування про розкрадання в оборонці колишній перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський (Свинарчук) намагався вилетіти з України, його не випустили.

Про це повідомляє сайт "Українська правда".

Гладковського затримали детективи НАБУ, наразі з'ясовуються всі обставини.



В телеграм-каналі "Лещенко тут" повідомляється, що затримання Гладковського було погоджено керівництвом Генпрокуратури України.

"Намагався вилетіти з України. Його не випустили з країни. Після цього поїхав в ресторан на Бориспільській трасі і там був затриманий НАБУ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо:
 
  • Олег Гладковський – один із головних екс-бізнес-партнерів попереднього президента Петра Порошенка. Він керував корпорацією "Богдан", частку в якій мав також і Порошенко. У 2015 році Гладковський обійняв посаду заступника секретаря РНБО. Гладковський є уродженцем міста Чуднів Житомирської області.
  • Видання "Bihus.info" у лютому – березні 2019 року оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. 
  • За даними журналістів, постачання контрабандних російських деталей за завищеними цінами організував 22-річний син Гладковського Ігор. Його батько нібито щонайменше один раз отримував "відкат"у 30 тисяч доларів з цієї схеми, а усі слідчі органи, включно з НАБУ, "зливали" справи по Гладковському за хабарі.
  • Після резонансного журналістського розслідування НАБУ відкрило провадження "за фактом заволодіння грошовими коштами державного бюджету України та державних підприємств".

Тегі: розслідування, затримання, НАБУ, Свинарчуки, Гладковський
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: