Сьогодні: Сб, 20-04-2024    14:10:55
Житомир » Новини » Кримінал » 2019 » Октябрь » 18 » 13:38:05 оновлено: 13:46:05

НАБУ повідомило про підозру Олегу Гладковському

18-10-2019, 13:46:05 569 Коментарі 0 Читать на русском

НАБУ повідомило про підозру Олегу Гладковському
У п’ятницю, 18 жовтня, експершому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та недекларуванні статків.

Як повідомляє пресслужба НАБУ, дії підозрюваного кваліфіковано за ч.2 ст. 364 та ст.366−1 Кримінального кодексу України. Повідомлення про підозру погодив керівник САП.

Слідство встановило, що експосадовець використав надану йому владу і службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником — ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

Слідство вважає, що Гладковський забезпечив включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю коштом державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами в дочірнього підприємства «Автоскладальний завод № 2», що входить до складу ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс». Внаслідок таких дій державі завдано понад 10,62 млн грн збитків.

Крім того, детективи НАБУ встановили, що колишній посадовець не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі Києва.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Фігурант журналістського розслідування про розкрадання в оборонці колишній перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський намагався вилетіти з України і був затриманий.

 
  • Олег Гладковський (Свинарчук) – один із головних екс-бізнес-партнерів попереднього президента Петра Порошенка. Він керував корпорацією "Богдан", частку в якій мав також і Порошенко. У 2015 році Гладковський обійняв посаду заступника секретаря РНБО. Гладковський є уродженцем міста Чуднів Житомирської області.
  • Видання "Bihus.info" у лютому – березні 2019 року оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. 
  • За даними журналістів, постачання контрабандних російських деталей за завищеними цінами організував 22-річний син Гладковського Ігор. Його батько нібито щонайменше один раз отримував "відкат"у 30 тисяч доларів з цієї схеми, а усі слідчі органи, включно з НАБУ, "зливали" справи по Гладковському за хабарі.
  • Після резонансного журналістського розслідування НАБУ відкрило провадження "за фактом заволодіння грошовими коштами державного бюджету України та державних підприємств".

Тегі: підозра, Гладковський, НАБУ
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: