Сьогодні: Пт, 19-04-2024    10:58:04
Житомир » Новини » Житомир » 2019 » Октябрь » 22 » 16:55:16 оновлено: 16:43:16

У Житомирі поліція не дозволяє нанести нову розмітку на Соборному майдані

22-10-2019, 16:43:16 3115 Коментарі 7 Читать на русском

У Житомирі поліція не дозволяє нанести нову розмітку на Соборному майдані
Ще 17 жовтня в Житомирі повинні були почати наносити розмітку на майдані Соборному за новою схемою дорожнього руху. Проте станом на 22 жовтня роботи так і не почалися. 

Заступник міського голови Дмитро Ткачук у коментарі сайту «20 хвилин» розповів, що розмітки на головному майдані міста досі немає через поліцію, яка не дозволяє проводити роботи.
 

«Розмітки немає, оскільки поліція блокує цей процес. Ще на минулому тижні підрядник мав приступити до виконання робіт, але при двох спробах почати наносити розмітку з’являлися працівники поліції, які, погрожуючи штрафами, блокували цей процес, аргументуючи свої дії тим, що дані роботи в обов’язковому порядку мають бути з ними погоджені. Бо без окремого узгодження і дозволу поліції вони будуть перешкоджати проведенню таких робіт», - розповів Дмитро Ткачук. 


За словами прессекретаря патрульної поліції Житомирської області Ігоря Іванюка, дозвіл на нанесення розмітки не надали, оскільки така розмітка створює незручності і аварійну ситуацію для житомирян.

«Відповідно до тих змін, що були запропоновані по організації дорожнього руху, створюються незручності для мешканців міста, а також аварійно небезпечне перехрестя. Працівники відділу безпеки дорожнього руху не надають погодження щодо нанесення нової розмітки, дане перехрестя залишається без змін», - зазначив Ігор Іванюк.

Як повідомляв , розмітку на Соборному хотіли нанести за новою схемою дорожнього руху, яка передбачає зменшення кола і перенесення його ближче до драмтеатру. Таку схему руху планували залишити мінімум на півроку.

Тегі: Соборний майдан, розмітка, поліція, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 7
dondondoggo
1 fb Евгения Евгения (dondondoggo)   • 18:00:06, 22-10-2019 [Материал]

поліціянти не отримали відкат, ось і образились.
invenitinvia
2 Vyacheslav Mischeryakov (invenitinvia)   • 19:37:27, 22-10-2019 [Материал]

Де вони раніше були? Чого чекали?

Тобто той громадний овал, що був до цього - взірець безпеки і комфорту? Повороти з лівої полоси навпростець = підрізання, влітання на/з кола на швидкості, дрифт по ночам.
І цікаво, яким саме мешканцям зміни створять незручності? Чим? Скільки таких у відсотках? На основі яких досліджень чи статистики поліція зробили ці висновки?
Шось їх заява купи не тримається. Мстя за велосмуги на Бердичівській?
gurelyav
3 Віталій Гуреля (gurelyav)   • 19:55:22, 22-10-2019 [Материал]

Хоч в когось присутній здоровий глузд. Те, що старої розмітки не дотримувались учасники руху - це погано, однак запропонована схема обернеться для водіїв новими заторами та ускладненням руху і, як наслідок, більшою аварійністю.
invenitinvia
6 fb Vyacheslav Mischeryakov (invenitinvia)   • 08:17:42, 23-10-2019 [Материал]

На основі яких фактів, досліджень, статистики базується дане твердження? Чим воно підкреплене? В яких точках очікується аварійність? З якої причини?
Це ж буде тестова схема. Для того, щоб оцінити ефективність і скоригувати при необхідності.
Я ще жодного фактологічного доказу не зустрічав, що нова організація руху створить більше шкоди, ніж користі. Тільки суб'єктивні думки. 
Якщо поліція не може навести лад при поточній організації руху, то може варто їм допомогти і змінити цю схему. Одним із ключових моментів нової схеми є безпека. Як для пішоходів (які зможуть переходити, а не перебігати, зажмурившись від страху бути збитими), так і для водіїв (яких і які перестануть підрізати).

Бо шось виходить шось із жанру "зараз погано, навести лад ніхто не може, але змінювати нічого не будемо. як би не наврочити, тьфу-тьфу-тьфу"
Юрко
4 gp (Юрко)   • 21:02:22, 22-10-2019 [Материал]

Якби вони так боролись з комуністичною пропагандою
Ігор
5 Ігор Омельчук (Ігор)   • 21:14:56, 22-10-2019 [Материал]

Браво, поліції! Здорово, коли здоровий глузд не затуманений нездоровими амбіціями.
Юрко
7 gp (Юрко)   • 16:32:33, 24-10-2019 [Материал]

В чому там здоровий глузд?
avatar

Інші новини Житомир: