Сьогодні: Пт, 19-04-2024    06:17:02
Житомир » Новини » Кримінал » 2019 » Декабрь » 16 » 17:59:43

Житомирські поліцейські з перестрілкою затримали банду грабіжників. ФОТО

16-12-2019, 17:59:43 2967 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирські поліцейські з перестрілкою затримали банду грабіжників. ФОТО
Кримінальна поліція Житомирщини спільно з бійцями КОРДу затримали чотирьох грабіжників під час нападу на будинок підприємця. Затримання пройшло в одному з сіл Київщини 13 грудня. 

Як повідомляють "Журналу Житомира" у поліції, затримані розбійники є членами злочинного угрупування, що причетне щонайменше до 5-6 розбоїв на території регіону. 

16 грудня на спільній прес-конференції начальника Головного управління Нацполіції в області Сергія Крупєя та прокурора Житомирщини Олега Василіва журналістам розповіли про обставини викриття та затримання злочинців.


 

"При собі ці особи мали зброю, засоби для зламу замків дверей та сейфів, радіостанції, були відповідно екіпіровані, навіть бронежилети одягли, тобто ретельно готувалися до вчинення свого чергового нападу. Перед цим тривалий час вивчали спосіб життя та режим мешканців будинку, спостерігали за ними", - сказав начальник ГУНП Сергій Крупєй.


Поліцейські організували додаткові заходи безпеки для власників оселі. Після викриття розбійники відкрили стрільбу по поліцейських та намагались застосувати світлошумові гранати. Завдяки професійним діям правоохоронців ніхто не постраждав. 

Затримані - раніше судимі жителі м. Києва та Київської області, найстаршому – 43 роки, а наймолодшим – по 31. 

Після затримання поліцейські провели обшуки за місцями проживання та тимчасового перебування підозрюваних. У результаті вилучено 6 автомобілів, на яких вони пересувались, 20 одиниць вогнепальної зброї (від пістолетів до нарізних рушниць), 24 одиниці – холодної, майже 200 боєприпасів, радіостанції, гумові кийки, камуфляжний одяг, десятки мобільних телефонів, гроші, засоби зламу замків.



Затриманим оголошено про підозру у вчиненні кримінального діяння, передбаченого ч.3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без можливості внесення застави. 

"Нині опрацьовується інформація щодо причетності цієї групи й до інших кримінальних діянь, у тому числі розбоїв, грабежів та крадіжок, учинених на території області", - сказав прокурор Житомирщини Олег Василів.











 

Тегі: поліція, затримання, банда, грабіжники
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: