Сьогодні: Чт, 28-03-2024    17:39:31
Житомир » Новини » Житомир » 2020 » Февраль » 5 » 21:45:49 оновлено: 21:52:49

Карантин в школах Житомира продовжили до 8 лютого 2020

05-02-2020, 21:52:49 776 Коментарі 0 Читать на русском

Карантин в школах Житомира продовжили до 8 лютого 2020
У Житомирі рівень захворюваності на грип та ГРВІ продовжує зростати. Тому 5 лютого комісія з питань ТБ і НС вирішила продовжити карантин у загальноосвітніх та позашкільних закладах до 8 лютого (включно).

«Інформація про кількість звернень та госпіталізацій буде завтра, але навіть станом на 30 січня поріг зріс практично на 67%, і ситуація досить непроста. На сьогодні можна сказати, що рівень інфекційності, епідемічного порогу досить високий. Також хочу сказати, що ми проводимо моніторинг госпіталізації хворих на ГРВІ й грип. 5 лютого, наприклад, по лікарні № 1 на грип було 14 звернень пацієнтів, 4 лютого - 12 людей, сьогодні на ГРВІ, грип, також грипозну пневмонію - 18 пацієнтів. Що стосується дитячої лікарні, велика кількість, наприклад, ГРВІ 3 лютого було 180 дітей, 4 лютого - 140 і 5 лютого - 127», – інформує заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова, передає Житомир інфо.


Тож вона запропонувала членам комісії зібратися повторно у п’ятницю, 7 лютого, аби вирішити, чи продовжувати карантин далі.

Про ймовірні причини розповсюдження вірусних захворювань розповів завідувач відділу організації епідеміологічних досліджень обласного лабораторного центру Анатолій Головченко.

«Захворюваність зросла, як і серед дітей, так і серед дорослих. 70 % хворих - діти. Чому у нас продовжується зростання захворюваності? Це означає, що щось у нас не спрацювало. Проаналізувавши дані, які у нас були, ми побачили, що навчання в школах призупинено, але продовжують працювати гуртки, навіть в школах, відбуваються спортивні змагання. Зокрема, вчора у Житомирі розпочався чемпіонат України з футзалу. Тут також можна було його призупинити. Також виникають питання у наданні медичної допомоги лікарями. Адже хворі звертаються до сімейного лікаря, а він дуже завантажений і не може обслугувати всі виклики, тому хворі самостійно їдуть до лікаря, інфікують в транспорті інших пасажирів», – стверджує завідувач відділу організації епідеміологічних досліджень обласного лабораторного центру Анатолій Головченко.


Натомість Марія Місюрова відповіла, що в Центрі первинної медико-санітарної допомоги завжди працює черговий, тож лікар приїжджає, практично, на всі виклики, особливо до дітей.

Також члени комісії зауважили, що садочки роботу не призупинятимуть.

Чи можна діагностувати грип експрес-тестом та скільки хворих перебуває в лікарнях Житомира, дивіться у відеосюжеті.

Нагадаємо, карантин у школах та позашкільних навчальних закладах Житомира оголосили з 27 січня по 5 лютого. У місті захворюваність за тиждень, з 21 по 28 січня, зросла на 54 %, найбільше хворих серед дітей. 31 січня в міській раді повідомили, що житомирським школярам можуть продовжити карантин через високий рівень захворюваності на ГРВІ та грип.
 

Тегі: карантин, Медицина, Житомир, діти, Школа, грип
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: