Сьогодні: Сб, 20-04-2024    08:12:48
Житомир » Новини » Житомир » 2020 » Февраль » 13 » 15:18:44 оновлено: 15:42:07

Скандал навколо АЗС UPG: житомиряни заявляють, що при будівництві виявили порушення. ДОКУМЕНТ

13-02-2020, 15:42:07 1859 Коментарі 1 Читать на русском

Скандал навколо АЗС UPG: житомиряни заявляють, що при будівництві виявили порушення. ДОКУМЕНТ
У Житомирі триває скандал навколо будівництва автомобільної заправки під брендом UPG на проспекті Незалежності, 29. До редакції «Журналу Житомира» було направлено лист від жителів міста, в якому повідомляється, що Держгеокадастр вже двічі перевіряв заправку і виявив численні порушення. 

За словами житомирян, головне управління Держгеокадастру у Житомирській області склало припис про усунення порушень, проте керівництво мережі АЗС його так і не отримало. Держгеокадастр написав заяву в поліцію, щоб вони посприяли приводу керівництва АЗС для отримання припису. 

Публікуємо лист мовою оригіналу та без змін.
 
В минулому році пройшли перевірки державними органами влади незаконно зведеної азс ТОВ "UPG" в м.Житомирі. Ці позапланові і дуже з запізненням перевірки ініційовані мещканцями,чиї  багатоповерхові будинки опинились на відстані 10 метрів від азс.

Так Головним управлінням Держгеокадастру у Житомирській області у грудні 2019 р. була проведена позапланова перевірка про дотримання вимог земельного законодавства ТОВ "ЮПІДЖІ" 20.12.2019 був вручений припис про нецільове використання землі і було забов'язано усунути порушення та повідомити про виконання вказаного припису в термін до 20.01.2020.

3.02.2020 відбулась повторна перевірка вищевказаного органу відповідно до вимог статей 6 і 10 Закону України "Про державний контроль за використанням та охороною земель", в результаті якої були складені відповідні акт і припис 140-ДК/0029Пр/03/01/-20,в яких зазначено що ТОВ "ЮПІДЖІ" порушує вимоги ст.188-5 КУпАП. і забов'язано усунути вищевказані порушення вимог земельного законодавства шляхом виконання припису # 752-ДК/0448Пр/03/01/-19 від 20.12.2019.

Загалом виявлені такі кричущі порушення:

 
  • 1. Містобудівні умови та обмеження видані с порушеннями містобудівної документації всіх рівнів(без зонального погодження) та з порушенням вимог земельного законодавства (нецільове використання земельної ділянки).
  • 2. Відсутня процедура оцінки впливу на довкілля, а також оцінка впливу на навколишнє природне середовище (ЗУ 
  • "Про охорону навколишнього природного середовища").
  • 3. Підроблений протокол громадських слухань. 
  • 4. Підроблена бухгалтерська довідка витрат на будівництво надана до суду.
  • 5. Виявлені значні порушення у сфері містобудування.
  • 6. Нецільове використання землі.
  • 7. Невиконання ухвали суду. 
  • 8. Порушення наказу МОЗ.
  • 9. Відмова у введенні в експлуатацію в зв'язку з невідповідністю проектній документації.





 
Нагадаємо, жителі мікрорайону міськмолзаводу виступають проти будівництва на проспекті Незалежності, 29 нової АЗС. 31 жовтня протестуючі житомиряни прийшли на сесію міської ради. Депутати проголосували за скасування містобудівних умов на земельній ділянці по проспекту Незалежності, 29, де хочуть звести автозаправку. Крім того, міськрада прийняла запропонував ТОВ «Юпіджі» укласти договори міни земельної ділянки. Пізніше суд тимчасово призупинив дію рішення сесії про скасування містобудівних умов. Після цього продовжилися будівельні роботи, які привели до конфлікту між місцевими жителями і «тітушками», що охороняють територію навколо майбутньої АЗС. У Житомирі 27 листопада зібрали позачергову сесію міської ради, під час якої депутати не підтримали заборону на будівництво скандальної АЗС. Увечері 3 січня на місці будівництва АЗС знову відбулися зіткнення.

Тегі: Житомир, Скандал, UPG, будівництво, АЗС
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 1
natalipng
1 fb Натали Павловская (natalipng)   • 15:45:42, 14-02-2020 [Материал]

Мер Сухомлин, його заступник Кондратюк, його радник Черняхович, директор департаменту містобудування Блажиєвський, директор Житмоирського міського ДАБІ Магдюк, директо юридичного департаменту Черниш, депутати Миїсєєв, леонченко та Жигадло та ще багато інших "діячів" Житомирської міської ради - ось справжні батьки цієї газової камери для 2000 житмоирян - АЗС на проспекті Незалежності, 29 А ТОВ "ЮПІДЖІ" - виконавець цього масового геноциду мешканців мікрорайону. Перетворили дитячий майданчик на страшну газову камеру - колодязь глибиною 8 метрів, а зверху на відстані 6,5 метрів оця АЗС
avatar

Інші новини Житомир: