Сьогодні: Вт, 23-04-2024    10:14:56
Житомир » Новини » Кримінал » 2020 » Февраль » 18 » 23:36:22 оновлено: 23:45:31

«Мені не байдуже». 19-річний юнак оголосив війну наркоторгівлі в Житомирі

17-02-2020, 23:45:31 44013 Коментарі 2 Читать на русском

«Мені не байдуже». 19-річний юнак оголосив війну наркоторгівлі в Житомирі
На жаль, у нашому місті є багато проблем, а однією з найзначніших є розповсюдження наркотиків серед молоді. Звичайний 19-річний юнак з Житомира Віталій Первак, разом з однодумцями, вирішив боротися з наркообігом та наркопропагандою.

Про свою діяльність він особисто розповів редакції «Журналу Житомира».

За словами Віталія, наркоторгівці за допомогою анонімного месенджера "Telegram" збувають в Житомирі свій "товар" молодим хлопцям та дівчатам.

"Механізм торгівлі такий: барига реєструється в Телеграмі та створює там канал, у якому є посилання на оператора або бота, та прейскурант на наркотики. Потім барига наймає людей, які вночі ходять та малюють посилання на цей канал підписуючи скороченнями "ШШ" або "Шиш" (шишки канабісу), "Амф" (амфетамін), "Мет" (метаамфітамін), "соль" (спайс та інші дизайнерські наркотики)", - говорить Віталій.


Небезпека у тому, що доступ до цих каналів мають всі, в тому числі і діти шкільного віку.

"Наша ціль - блокування доступу до цих каналів, та, якщо це можливо, затримка закладчиків, тегерів та бариг, з подальшою передачею їх правоохоронним органам. Після передачі ми моніторимо, щоб справа дійшла до суду, і ці покидькі отримали покарання, на яке вони заслуговують. Часто буває, що підкупають поліцейських та суддів, як це було нещодавно у Запоріжжі", - повідомив юнак.


Активіст детально розповів як він з однодумцями веде боротьбу з пропагандою наркотиків. 

"Спочатку ми замальовуємо самі посилання, та закидуємо їх на канал "Антинаркотична Операція", де декілька сотень небайдужих пишуть скарги на ці канали, після чого адміністрація "Telegram" їх перевіряє та блокує. На даний момент ми заблокували вже 5 таких каналів, та замалювали близько 2-х сотень посилань", - стверджує хлопець.


Віталію допомагають небайдужі активісти, це звичайні хлопці та дівчата з Житомира, студенти, яким не байдуже на проблеми нашого міста, та вони мають час і бажання їх вирішувати. 

"Нам допомагають люди, які отримали допомогу від нас раніше (допомогли запустити судовий процес, вирішили проблему з вивезенням сміття у дворі і т.д.). Ми це робимо, бо нам не все одно. Ми розуміємо, що рабська байдужість деструктивно впливає на соціум і державний апарат. І ми своїм прикладом доводимо, що результат буде тільки у тих, хто працює", - впевнений Віталій Первак.

 

Нагадаємо, поліції стали відомі деталі про амфетамінову лабораторію під Житомиром, яка займалась збутом наркотиків на мільйони гривень.

Юнак оголосив війну наркоторгівлі в Житомирі

Юнак оголосив війну наркоторгівлі в Житомирі

Юнак оголосив війну наркоторгівлі в Житомирі


Тегі: наркоторгівля, Житомир, наркотики, молодь
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 2
bogdanstets
1 fb Богдан Стец (bogdanstets)   • 12:59:07, 18-02-2020 [Материал]

Бережи, Господь, цю дитину.
katiadania271109
2 fb Екатерина Финченко (katiadania271109)   • 11:22:29, 22-02-2020 [Материал]

Я б вообще этих барыг гасила!!!!
avatar

Інші новини Житомир: